gammel brostein

Stram opp rumpen

Rune Soltvedt demonstrerer rumpetrening. Foto: Solveig Sæther.

Personlig trener Rune Soltvedt viser deg rumpeøvelsene du kan gjøre hjemme i stuen.

Denne uken vil Brostein ta for seg en ny muskelgruppe hver dag. Vi finner øvelser du kan gjøre uten å måtte dra på et overfylt treningssenter.

– Det enkle er ofte det beste når det kommer til styrketrening, sier avdelingsleder og personlig trener på SiB Vektertorget, Rune Soltvedt.

I følge Rune er det tre klassiske styrkeøvelser som er de beste for å få en veltrent bakdel. Disse øvelsene kan fint gjøres hjemme i stuen. Det er både utseendemessige og helsemessige fordeler ved å trene rumpen. En sterk setemuskulatur er blant annet viktig for å kunne løfte riktig.

Utfall

Ta et stort steg fremover eller bakover og bøy det fremste kneet ned i 90 graders vinkel. Denne øvelsen kan gjøres både med og uten vekter i hendene. Siden de færreste har vekter hjemme går det fint an å bruke et par vannflasker.

Utfall er Runes favorittøvelse for baken. Foto: Solveig Sæther.

Knebøy

Stå med mellomrom mellom bena. Bøy knærne slik at du kommer ned i sittende stilling. Reis deg deretter opp igjen. For å gjøre denne øvelsen tyngre kan man finne noe tungt å holde på skuldrene.

Bøy godt ned for mest mulig effekt. Foto: Solveig Sæther.

Strake markløft

Stå oppreist med en vekt eller en vannflaske i hver hånd. Senk vektene ned mot gulvet, mens du holder ryggen rak. Du skal bøye deg til du kjenner at «det tar» på baksiden av lårene dine.

- Det er viktig å holde ryggen rett gjennom hele øvelsen, sier Rune. Foto: Solveig Sæther.

– Ta åtte til tolv repetisjoner av hver øvelse, og gjenta tre ganger for best effekt, sier Rune.

Følg med videre for våre beste øvelser for å trene mage, lår, rygg og bryst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *