gammel brostein

– Få smekre lår hjemme

Hjemme-øvelsene kan gjøre veien til sommerlårene kortere enn du trodde... Foto: Wikipedia.no

Veien til lekre lår trenger ikke nødvendigvis innebære en tur til treningssenteret.

Kine Nesheim, styrkeinstruktør på Vektertorget Treningssenter, viser tre enkle øvelser du kan gjøre for å trene lårene i din egen stue. Øvelsene, som heter alt fra Sissy Squat til bulgarsk split-knebøy, har kanskje underlige navn, men er overraskende enkle å utføre.

– Men det er viktig å hele tiden ha en god holdning, ryggen skal være rett og skuldrene lave,sier Nesheim.

1. Bulgarsk split-knebøy:

Kine viser hvordan man utfører en bulgarsk split-knebøy: - Men ikke spør meg hvorfor det heter det det heter, ler hun. Foto: Tina Scheen Kiese

Denne øvelsen trener forsiden av lårene. Først plasserer du én fot bak deg, og den skal “hvile” oppå noe, for eksempel en sofa. Det andre beinet er fremfor deg. Ryggen skal være strak, og kneet på beinet som er plassert bak deg skal ha en vinkel på omtrent 90 grader. Løft kroppen opp og senk den ned ved hjelp av den foten du står på. Du kan gjøre dette 10-12 ganger på hver fot, og repetere 3 ganger.

2. Sissy Squat: En litt mer krevende variant

Sissy Squat: - Det er viktig å passe på holdningen her, sier Kine Nesheim. Foto: Tina Scheen Kiese

Stå rett og ned mens du holder deg fast i en grein, en hylle eller noe annet. Pass på at hoften er i rett vinkel. Du går opp på tærne i nøytral fotstilling, og bøyer knærne. Kroppen vil naturlig bøyes litt bakover, men overkroppen skal likevel være rett. Pass på å ikke legge deg for langt bakover. Du kan gjøre dette 8-10 ganger i 3 repetisjoner.

3. Strak mark med én fot

Kine demonsterer hvordan gjøre en strak mark på en fot: - Du kan gjerne bruke vannflasker istedet for manualer, sier hun. Foto: Tina Scheen Kiese

Denne øvelsen trener baksiden av lårene. Stå på en fot, mens den andre foten løftes opp bak deg. Du kan ha en liten bøy i kneet, men ryggen skal være strak. Dette kan du gjøre 10-12 ganger på hver fot og repetere 3 ganger. Bruk gjerne vannflasker eller manualer om du vil ha større effekt.

Slik trener du magen

Slik trener du rumpen

3 comments for “– Få smekre lår hjemme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *