gammel brostein

– En følelsesmessig berg- og dalbane

SPENT: Venstre ligger på rundt 6,9 prosent kl. 23.30 valgkvelden. Erlend Horn opplever en nervepirrende valgaften.

VALG 2011: Venstre vekslet mellom å ha fire og fem kandidater i bystyret store deler av valgkvelden.

– Nå er jeg skikkelig spent, sier Tallak Liavåg Rundholdt fra valgvaken til Bergen Venstre på Kvarteret, ca kl. 23.30, og viser frem den siste valgdagsmålingen gjort av NRK til Brostein.

Gjennom hele valgkvelden har prognosene og målingene for Bergen Venstre vippet mellom 6,5 og 6,9 prosent, noe som betyr at partiet sannsynligvis får fire (uforandret) eller fem mandater inn i bystyret. For øyeblikket ser det ut som partiet ligger an til en oppslutning på 6,9 prosent. Erlend Horn, andrekandidat for Bergen Venstre, vet ikke helt hvilket ben han skal stå på.

– Det er som en berg- og dalbane sånn følelsesmessig. Et slags kaos, sier han.

Horn tror resultatet kan gi ulike utfall i byrådet, og at det borgerlige flertallstyret som består av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkepartiet ikke nødvendigvis blir sittende.

– Spenningsmomentet er om Venstre, Høyre og Kristelig Folkeparti får flertall sammen, slik at det blir et skifte, sier han.

– Og hvordan tror du det går?

– Jeg har ingen magefølelse. Det er like mange spørsmålstegn nå som for noen timer siden, sier han.

Siste måling klokken kl. 01.30, når 99,99 % av stemmene er talt opp, viser en oppslutning på 6, 8 prosent. Dette betyr fem kandidater og en framgang på 1,2 prosentpoeng fra valget i 2007.

– Jeg er så langt kjempefornøyd, sier Erlend Horn til Brostein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *