gammel brostein

Bakke i motbakke

 

BITTERT: Ordfører Gunnar Bakke smilte tappert, men hans Frp gikk kraftig tilbake. Foto: Helge Kalleklev

VALG 2011: Det hjalp ikke med god magefølelse for Frp-ordføreren. Hans parti ble den store taperen i Bergen.

Da de første prognosene på TV-skjermen ble offentliggjort og de bergenske katastrofetallene begynte å bli klare, ville ikke ordfører Gunnar Bakke trekke forhastede slutninger.

– Min magefølelse sier at vi gjør det bedre enn prognosene tilsier. Husk også at vi har gjort det bra i mange andre kommuner, sa han til Brostein.

– Is i magen

Allerede ved første prognose i 21-tiden ble det klart at Fremskrittpartiet kom til å gå på et braknederlag. Men Frp-byråd i Bergen, Liv Røssland, nektet å ta sorgene på forskudd.

– Nå gjelder det å ha is i magen. Det er ingen grunn til å frykte det verste enda, sa hun til Brostein.

Men i løpet av natten ble det klart at både følelsene hos Bakke og isen hos Røssland ikke utviklet seg til å bli annet enn mageknipe for Frp-toppene.

Klokken 01:20 lå Frp an til en oppslutning på 10,5 prosent, noe som i Bergen betyr en nedgang på hele 10 prosentpoeng.

Blått lys for Frp: Det ble ingen ballongfest på Frps valgvake mandag. Foto: Helge Kalleklev

Høyre gjorde et kjempevalg. Les mer her.

Kan bli ny byrådssammensetning

Etter kommunevalget i 2007, der Frp gjorde et godt valg i Bergen, har partiet i tillegg til ordfører Gunnar Bakke også hatt to byråder. Byråd for næring, eiendomsforvaltning og samferdsel, Øistein Christoffersen og byråd for finans, konkurranse og omstilling, Liv Røssland.

Byrådet i Bergen har siden 2007 bestått av Høyre, som har hatt flertall, Frp og KrF. Etter årets valg kan imidlertid sammensetningen endres, og Frp kan bli nødt til å finne seg nye samarbeidspartnere.

– Vi har gått til valg for å få gjennomslag for Frps politikk. Dette er vårt utgangspunkt også i morgen, sier Røssland på spørsmål om hva hun tenker om en eventuell ny byrådssammensetning.

Gleder seg over Austevoll

Også i Frp-kommunen Os har partiet gått litt tilbake, med en oppslutning på 37,8 prosent. Dette betyr i praksis at partiet går fra å ha 17 av 35 seter i kommunestyret, til å ha 13.

I Austevoll derimot, har partiet styrket sin posisjon. Frp har tradisjonelt stått sterkt i øykommunen, og i årets valg går de frem med 3,4 prosentpoeng, til rekordhøye 47,1 prosent.

Dette er bergensordfører Bakke strålende fornøyd med.

– Vi må fokusere på at vi har gjort det godt i enkelte kommuner. For eksempel Austevoll er vi veldig godt fornøyde med, sier Bakke.

Les også: – Her skal 16-åringer få lov til å stemme

Fokus på analyse og historisk sammenheng

Gunnar Bakke mener det er for tidlig å fastslå grunner til at valgresultatene blir som de blir.

– Når tallene er endelige må vi gjennomgå dem internt. De skal analyseres og vurderes. I tillegg er det viktig å huske på at vi har gått veldig fram de to siste valgene, og at vi nå faktisk gjør det tredje beste valget i Frps historie.

2 comments for “Bakke i motbakke

  1. alex
    11. november, 2019 at 0:54

    internette kullanıldan yüksek güvenlikle tasarlanmış ön ödemeli sanal bir karttır. Hızlı ve Güvenilir kullanıma ek olarak, güvenliğinizi belirlemek de sizin tercihinizdir. Astropay kartın 16 basamaklı bir pin kodu ve 4 haneli güvenlik kodu ve son kullanım tarihi vardır. Bu tek kullanımlık kodla, saniyeler içerisinde sanal alışverişini ödeyebilirsiniz. astropay ön ödemeli bir sanal kart olarak içerisinde mevcut olan bakiyesi bittikten sonra geçerliliğini yitirir.

  2. alex
    16. november, 2019 at 9:36

    paykwik dünya genelinde hızla gelişmekte olan bir güvenilir bir resmi firma olan alışveriş yöntemidir. Bu yöntem sayesinde hiçbir şekilde kişisel bilgilerinizi üçüncü taraf kişilerle paylaşmadan, tamamen gizlilidk içerisinde alışverişler yapabileceksiniz. Paykwik nın ortaya çıkış noktası da tam olarak bu internetteki güvenlik ve gizldilik zaafiyetlerine dayanmaktadır.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *