gammel brostein

Arbeiderpartiets beste valg på 20 år

VALG-GLISET: Arbeiderpartiets Marte Mjøs Persen.

VALG-GLISET: Arbeiderpartiets Marte Mjøs Persen.

VALG 2011: Og slik skal hun bli ordfører.

Arbeiderpartiet jublet for valgresultatet på Folkets hus natt til tirsdag. Med 28,8 prosent av stemmene i Bergen gjennomførte partiet sitt beste valg i byen på 20 år.

– Vi er veldig fornøyde og veldig glade, sier ordførerkandidat til Brostein.

– I denne valgkampen har vi greid å mobilisere og hatt klare saker vi står for. Det er byluft og satsing på kollektivtrafikken, inneklimaet på skoler og bedre eldreomsorg, legger hun til.

Må overbevise Venstre og Krf

Nå sikter Persen seg inn mot ordførerkjedet til Gunnar Bakke. Skal hun få det rundt halsen må hun overbevise to partier som i utgangspunktet har et lunkent forhold til AP, Venstre og Krf.

– Krf og Venstre har alltid vært på vippen, de er nødt til å ta et aktivt valg på om de vil fortsette med samarbeidet med Høyre eller AP. Jeg mener vår poltikk står dem nærmest, nå er vi klare til å forhandle, utdyper hun.

– Det høres ut som det kan bli en seig drakamp?

– Ja, det kan du si.

– Og du har ennå lyst til å bli ordfører?

– Selvsagt. Ingen stiller til valg uten å være klar for det.

Utøya-effekt?

På valgvaken til Arbeiderpartiet i Bergen tok man seg også tid til å minnes ofrene etter terroraksjonen 22.juli. Medlemmene sang “Til ungdommen” og det ble holdt et minutts stillhet. Persen holdt også en gripende tale som fikk flere i salen til å felle tårer. Fem av kandidatene som sto på partiets liste under valget mandag, ble drept på Utøya.

– Det har vært en spesiell valgkamp. På den ene siden har vi vært i sorg, på den andre har vi hatt et godt samhold, det har gitt oss styrke.

– Tror du Utøya-effekten har skaffet dere flere stemmer?

– Jeg skal ikke sette noen dom over hvorfor folk velger som de gjør, jeg tror vi først og fremst har gjort en god valgkamp. Det er mulig valgdeltakelsen har økt etter 22.juli og at samfunnet har svart sånn sett, svarer AP-politikeren.


1 comment for “Arbeiderpartiets beste valg på 20 år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *