gammel brostein

De røde har solgt 19: – Vi er styrket

OPTIMIST: Golden Goal-programleder og Liverpool-supporter Henrik Elvestad har stor tro på en god sesong for sitt favorittlag. (Foto: Rune Moe)

OPTIMIST: Golden Goal-programleder og Liverpool-supporter Henrik Elvestad har stor tro på en god sesong for sitt favorittlag. (Foto: Rune Moe)

Liverpools norske kjendistilhengere forventer en kjempesesong – og ser på sitt eget lag som vinnerne på overgangsmarkedet.

Vinduets seierherrer

– Jeg er veldig fornøyd med grepene som har blitt gjort, og har plutselig begynt å få litt troen igjen. Nå kan det igjen bli topp fire, sier komiker og Liverpool-supporter Henrik Elvestad.

Hans supporterkollega Morten Ramm er enig:

– Jeg har troen på at vi er tilbake i Champions League fra neste sesong. Vi har vunnet overgangsvinduet, sier Torsdag Kveld fra Nydalen-stjernen.

Etter å ha famlet i blinde bak Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Manchester City i to sesonger, har Liverpool nå for alvor planer om å hente inn igjen forspranget. Og i et hektisk overgangsvindu var det de røde fra Anfield som gjorde de aller mest markante grepene blant topplagene, med syv forsterkninger inn og ikke mindre enn 19 spillere som forsvant ut portene.

Viktige grep gjort tidlig

Allerede tidlig i overgangsvinduet sikret klubben seg midtbanetrioen Jordan Henderson, Stewart Downing og Charlie Adam, mens Jose Enrique og Sebastian Coates’ augustoverganger forsterker forsvaret. I tillegg ble spissplassen forsterket på vinduets siste dag, da Craig Bellamy returnerte fra Manchester City.

– Det er vel så viktig med dem som har forsvunnet, og vi har vel kuttet lønnsbudsjettet med 30 millioner pund eller noe sånt. Selv om det selvsagt er dumt at vi fremdeles betaler over 50% av lønna til Joe Cole, som vi har lånt ut, er jeg fornøyd med opprenskningen, oppsummerer Elvestad.

– Jeg liker veldig godt hvordan laget er bygget opp nå. Vi har forsterket der vi trengte, og for første gang på lenge har vi faktisk også en benk. Vi har spillere der som vi kan bruke til å snu kamper, og slipper å hive innpå David Ngog for å endre et kampbilde, sier Ramm.

– Dumt med Meireles

Av spillerne som har forsvunnet fra Anfield er det kun Raul Meireles som vil bli savnet, for etter at portugiseren leverte inn overgangssøknad forsvant han til Chelsea helt på tampen av overgangsvinduets siste dag. De to komikerne er enige om at det er en spiller de godt kunne tenke seg å beholde.

– Jeg synes det var en klønete måte å behandle en spiller på, men samtidig så var det noen som måtte ut når vi handlet så mange sentrale midtbanespillere. Han ville ikke fått like mye spilletid som i fjor, selv om jeg har vanskelig for å se at han får spille så mye i Chelsea heller. Jeg skjønner ikke helt den overgangen fra Chelsea sitt ståsted. Det blir litt ”Vi fikk ikke Modric, så da tar vi Meireles i stedet”, sier Elvestad.

– Du ser jo hvilke klubber spillerne vi har solgt har gått til, så da er det gjerne like greit at vi ble kvitt dem. Bortsett fra Meireles da, som gikk til Chelsea, sier Ramm.
Splittet i synet på Bellamy

En av sommerens mest uventede overganger var Craig Bellamys retur til Anfield fra Manchester City. Spissen, som sist ikledte seg den røde drakten i 2007, returnerte etter rapportene vederlagsfritt på vinduets siste dag, og er en spiller det er delte oppfatninger rundt.

– Bellamy har jeg aldri hatt noen spesiell sansen for. Han er en sånn harrytass, en ADHD-kar som ikke er noe kul, liksom. Ta for eksempel Andy Carroll, som også er kjent for å være en rufsete type. Men han er jo også en kul type, som går rundt og smiler og er glad. Bellamy er litt mer den typen som gikk i strupen på folk allerede på gutte-og juniorlaget. Jeg er litt likeyldig til han, oppsummerer Morten Ramm.

Henrik Elvestad er noe mer positiv, og har troen på at Bellamy kan bli en positiv tilvekst til Liverpool-laget:

– Hvis han kommer tilbake på det nivået han var på i City, så er han jo bra. Han vet hva som skal til, og vil jo veldig gjerne lykkes. Dette er hans sjanse til å komme tilbake på toppnivå, og han er jo en jæ*** god spiller. Vi har hentet ham gratis, og selv om han er litt sprø og gjerne tar helikopter til trening, så kan det være verdt det. Også er man jo alltid glad når man har Bellamy på laget, og ikke spiller mot ham, avslutter Golden Goal-programlederen.

LIVERPOOL
Spillere inn Fra Overgangssum
Craig Bellamy Manchester City Gratis
Sebastián Coates Club Nacional Ukjent
José Enrique Newcastle United Ukjent
Stewart Downing Aston Villa Ukjent
Alexander Doni AS Roma Gratis
Charlie Adam Blackpool Ukjent
Jordan Henderson Sunderland Ukjent
Spillere ut Til Overgangssum
Christian Poulsen Evian Ukjent
Raul Meireles Chelsea Ukjent
David Ngog Bolton Ukjent
Emiliano Insúa Sporting CP Ukjent
Sotirios Kyrgiakos Wolfsburg Ukjent
Nabil El Zhar Levante Ukjent
Daniel Ayala Norwich City £800,000
Milan Jovanovic Anderlecht Ukjent
Thomas Ince Blackpool Ukjent
Paul Konchesky Leicester City Ukjent
Dean Bouzanis Frigitt
Philipp Degen Frigitt
Nikola Saric Frigitt
Joe Cole Lille Lån
Alberto Aquilani AC Milan Lån
Peter Gulacsi Hull Lån
Stephen Darby Rochdale Lån
Daniel Pacheco Atletico Madrid Lån
Villyan Bijev Fortuna Düsseldorf Lån

Kilde: www.transfermarkt.co.uk

 

35 comments for “De røde har solgt 19: – Vi er styrket

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *