gammel brostein

Balletthriller ga fulle hus

 

New Yorks ballettmiljø er under lupen i ny thriller med Natalie Portman. Foto: Quinn Anya's photostream / Flickr

 Bergen Kino tror suksessen fortsetter. – I helgen toppet “Black Swan” listen over antall besøkende. Forestillingene våre i helgen var utsolgt, sier administrerende direktør i Bergen Kino, Elisabeth Halvorsen, til Brostein. 

Også på landsbasis var tallene høye for “Black Swan”. 

– Siden premieren på fredag har filmen hatt om lag 40 000 besøkende, sier Halvorsen. – Dette er en fantastisk åpningshelg. 

Hun tror filmen kommer til å få gode og stabile besøkstall fremover. 

– I motsetning til en lettbent blockbuster, som gjerne har skyhøye besøkstall første helg, for så å “dabbe av”, er dette en film som krever litt mer av publikum. Den vil derfor komme til å holde et jevnt høyt nivå, sier hun. 

Stor pågang en vanlig ukedag

I billettluken på Konsertpaleet onsdag kveld er det stor pågang fra folk som vil ha billetter til 18.30-forestillingene. Men det å få billett til “Black Swan” kl 18.30 er en umulig sak. 

Da jeg kom på jobb kl 1500 i dag, var alle billettene til “Black Swan” borte, sier kinoansatt Hilde Henriksen til Brostein. – Det var mange som ville se den som ikke fikk billett. 

I dag er intet unntak. 

– Både mandag og tirsdag har 18.30-visningene vært utsolgt, sier Henriksen. 

– Ikke alle filmer med store skuespillernavn er utsolgt om ukedagene. Men “Black Swan” er det, sier hun. 

I foajéen står Lise ( 20 ) og Liv (21). De er blant dem som skaffet seg billett til 18.30-forestillingen. 

Lise ( fra venstre) og Liv tror de får en bra kinoopplevelse. - Jeg håper det er litt solskinn i filmen, medgir Lise. Foto: Katharina Nitter Gudmundsen.

– Vi kom fordi filmen har fått god kritikk, og fordi det har vært mye blest rundt den, sier jentene. 

De tror filmen er bra. 

– Jeg tror den er ganske intens, sier Liv. 

Venninnene Silje ( 21), Vibeke ( 31) og Sigrid ( 27) skal også se thrilleren. 

– Venner har anbefalt den, og den fikk god kritikk. I tillegg var filmreklamen så fengende, svarer de på hva som fikk dem til å kjøpe billett. 

– Og på grunn av Natalie Portman, legger Sigrid til. 

Strålende mottakelse

Black Swan ( 2010) er regissert av Darren Aronofsky, og har Natalie Portman i hovedrollen. Filmen tar for seg balletdanseren Ninas ( Natalie Portman) forberedelse mot en presisjetung New York- oppsetning av Svanesjøen – hvor hun skal danse hovedrollen. 

Filmen har fått strålende mottakelse både internasjonalt og i Norge. Den er blitt nominert til 5 Oscars, blant dem for Beste Film og Beste Skuespiller ( Portman). Portman kan allerede vise til en Golden Globe for prestasjonen sin i filmen

Norske anmeldere har vært svært positive. – «BLACK SWAN» er en psykologisk thriller så besettende og intens at jeg etter endt visning sjanglet svimmel og forpustet ut av kinosalen, skrev BTs anmelder, som ga filmen terningskast 6.  

Aftenposten er også begeistret, og gir filmen terningkast 5:  – Det er både stort tenkt og gjennomført, det er pompøst, presist, det gjør vondt, det er en oppveksthistorie, og hun [Portman] gir av seg selv så det monner, skriver anmelder Erlend Loe

– Denne filmen tar kvelertak på deg. Og holder lenge, sier vg.nos anmelder. Han gir filmen terningkast 5. 

NRK Filmpolitiet er også begeistret, og kaller Black Swan for en imponerende prestasjon

Men ikke alle er like positive. «Black Swan» er en så selvopptatt film at den egentlig glemmer at vi er der. Regissøren beundrer Natalie Portman med så fortærende sult at det nesten bare er kyllingskjelettet igjen av henne mens vi lurer på om hvem som gjorde mest skade i USA – Hitchcock eller Freud?”, skriver Stavanger Aftenblads anmelder , under tittelen ” Bleik Svane med PMS”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *