gammel brostein

–Ikke alle kan bli dj!

DJene sørget for god stemning på Banco Rotto onsdag kveld. (Foto: Vilde Stedal Kalvik)

Artistene på DJ-Explotion tar jobben svært seriøst.

–  Man kan ikke bare plutselig bestemme seg for at man vil bli dj. Man må ha en genuin interesse for lyd og lydbilder, sier DJ Kai Bjørndal.

Han var én av ti artister som deltok på premieren av Banco Rottos nye konsept: DJ-Explotion. Dette skal arrangeres 4 ganger i året, og er ment å være en sosial event for både DJ-er og øvrig publikum.

– Motivasjonen for å arrangere dette er todelt. For det første ønsker vi å presentere nye og gamle DJer i Bergen på nytt. I tillegg skal det være et sosialt arrangement for DJer hvor de kan møtes og ha det morro, sier daglig leder i «Bergen Deejay Booking», Geir Erik Vindenes.

Joachim Hultman og Kai Bjørndal spilte sammen på onsdagens show. (Foto: Vilde Stedal Kalvik)

Variert musikk

Med så mange ulike artister er det naturlig at lydbildet blir svært variert. Bjørndal mener at dette gir arrangementet et løft.

– Det som er så bra med denne kvelden er at det er så mange forskjellige artister, med ulik type musikk. Men det som er felles for alle sammen er at de startet opp fordi de var oppriktig interesserte i lyd, sier Bjørndal.

Selv begynte han å fatte interesse for faget allerede i 1993, da han var 13 år gammel.

– Da kjøpte jeg min første høyttaler, og begynte å bli fasinert av lyder. Etterhvert begynte jeg å legge lyder oppå hverandre for å lage nye lydbilder, det var der det hele startet, forteller han.

Trivest best i buret

Siden den tid har Bjørndal vært innom mange ulike klubber, og er nå fast ansatt på Exodus. Der jobber han hver helg, og har mellom 50 og 80 spilledager i året. Han synes imidertid ikke at det er problematisk å jobbe i helgene.

– En god DJ trives best på jobb. Jeg har alltid spilt i helgene, så det er det jeg er vant til. Jeg blir veldig inspirert av dansegulvet, men jeg trenger ikke være der selv, sier han.

Velykket kveld

Både Banco Rotto og «Bergen Deejay Booking» var svært fornøyde med arrangementet, og er klare for å fortsette med dette konseptet.

– Det kom så mye folk som vi forventet, og det lover godt for senere arrangementer, sier Vindenes.

Om det fortsetter slik vil dette bli en fast tradisjon på Banco Rotto.

– Vi er strålende fornøyde! Dette skal vi fortsette med, sier Vindenes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *