gammel brostein

Raste mot VG – feilen lå hos TV2

Wenche Andersen fra TV2 ble sjokkert over dagens hovedoppslag i VG. Foto: Sofie Svanes Flem

God Morgen-kokk Wenche Andersen tråkket i frokostblandingen.

Hovedoppslaget i onsdagens VG fikk den kjente tv-kokken til å sette morgenkaffen i vrangstrupen. Under overskriften “Kutt ut frokost og bli slankere”, poserer en smilende Andersen i frokostselskap med sine kollegaer.

– Jeg snakket med journalisten om hvor viktig det er med gode frokostvaner, og hadde ingen anelse om at vi skulle bli brukt i denne sammenhengen. Jeg føler meg snytt, sa Andersen til Brostein onsdag formiddag.

Raste fra talerstolen

Fjernsynskokken var i Bergen i forbindelse med Næringsmiddeldagene 2011, og langet ut mot VG foran en fullsatt sal.

– Spis frokost, sier jeg. Ikke spis frokost, skriver VG, og bruker bildet av meg, mens man må lese langt ut i saken før man forstår min rolle. Slike hendelser gjør at jeg ikke har lyst til å uttale meg til en avis som VG, sa hun fra talerstolen.

Det hele viste seg imidlertid å være en intern misforståelse i TV2.

VG informerte nemlig redaktøren i God Morgen Norge, Ida Dypvik, om sakens innhold.

– Jeg sendte informasjonen på e-post til alle programlederne, så her må det ha skjedd en misforståelse, sier Dypvik.

Beklager

Andersen legger seg flat, og beklager det hele overfor VG.

– Jeg har ikke sett den e-posten enda fordi jeg var på farten til Bergen. Så det er bare å beklage, sier en etterpåklok TV-kokk.

Redaksjonssjef i VG, Jan-Erik Lauré, tar også selvkritikk i saken.

– Det kan hende at Andersen ikke oppfattet hva hovedsaken egentlig dreide seg om som følge av at vi informerte henne for overfladisk, sier Lauré.

Lauré innrømmer at presentasjonen av sakene i avisen kan oppfattes slik at det er Frokost-TV og deres medarbeidere som står for uttalelsene om at man skal kutte ut frokosten.

– Uttegningen av sidene er noe uheldig. Hvis dette har skapt ubehag eller problemer for Andersen beklager VG selvsagt det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *