gammel brostein

Badet i sol

25. september klokken 0910 nådde solen ned til Festplassen. Kun få dager etter høstjevndøgn (23. september) har nettene begynt å bli vesentlig lenger enn dagene. Foto: Karine Benedicte Betti

Brostein var ute med kamera gjennom dagen

1133: Torgallmenningen var full av handlelystne selv midt på dagen. Foto: Karine Benedicte Betti

1138: Henrik Ibsen tørker opp etter lang tids høstregn i Bergen. Det vi i dag kjenner som Den Nationale Scene, i bakgrunnen, huset tidligere Det Norske Theater, hvor Ibsen jobbet fra 1851-1857. Foto: Karine Benedicte Betti

1201: Bryggen - i dag en av Bergens mest kjente ikoner. I 1955 brant tre av gårdene her, og det ble foreslått å "rive rottereiret". Det ble det heldigvis ikke noe av. Foto: Karine Benedicte Betti

1209: På tross av finværet var det ikke de lange køene vi ellers kan oppleve ved Fløybanens nedre stasjon. Turistsesongen er på hell for en av Bergens mest besøke attraksjoner. I fjellsiden ser vi at høstfargene er på vei. Foto: Karine Benedicte Betti

1223: Olav Kyrre grunnla byen i 1070: statuen til venstre forestiller kongen til hest. Blomstringen er over, men statuen er plassert like ved Norges første rhododendarium, som sees til høyre. Foto: Karine Benedicte Betti

1920: Solnedgangen sees fra Fløyen. Foto: Karine Benedicte Betti

Bergens noe nyere skinnegående transportsystem, Bybanen, holder det også gående utover kvelden og natten. Her er avgang fra Byparken klokken 2030. Foto: Karine Benedicte Betti

Solen er gått ned - og vel tolv timer etter at første bilde er tatt har det blitt mørkt i sentrum. Gatelysene sørger likevel for farbare gater natten gjennom, og fontenen i Smålungeren har hatt lys siden den ble oppgradert i 2004. Foto: Karine Benedicte Betti

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *