gammel brostein

Hipp, hipp, Hurra Torpedo!

Var du ikke på Kvarteret torsdag kveld? Da gikk du glipp av et av verdens største band, innenfor sin sjanger. Sjangeren er hvitevarerock, og bandet var Hurra Torpedo.

[infobox]
[dice 5]

Hurra Torpedo

Konsertsted: Kvarteret

Aktuelle med: DVD-en “World Tour – Live at Rockefeller 2010”

Medlemmer: Egil Hegerberg (Bare Egil Band, Black Debbath), Kristopher Schau (Cumshots, Team Antonsen) og Aslag Guttormsgaard (Black Debatth, Reidar Roses Orkester).

Diskografi: To håndfaste burgere (1992), Stockholm (1995), Total Eclipse og the Heart (2005), Kollossus of Makedonia (2006).

Kilde: Wikipedia.

[/infobox]

Hurra Torpedo ble startet i 1993, av Egil Hegerberg, Kristopher Schau og Aslag Guttormsgaard, med en sprø ide om å gjøre coverlåter med hvitevarer i stedet for trommer. De tre fikk sin kultstatus i 1995, da de gjorde en versjon av Bonnie Tylers «Total Eclipse Of The Heart» på Lille Lørdag. De tre medlemmene har også fingrene sine med i andre prosjekter, noe som har ført til at bandet har vært av og på en god stund. Men i går viste de tre at det å spille på en fryser er som å sykle, det sitter i kroppen.

Hurra Torpedo entrer scenen i sine karakteristiske trange, blå joggedresser og starter konserten med et brak, stående på toppen av hver sin komfyr. Umiddelbart kunne man kanskje bli redd for at konserten bare kom til å inneholde kaotisk skriking og ødelegging av komfyrer, men slik blir det ikke. Selvfølgelig, og heldigvis, blir opptil flere komfyrer knust og ødelagt, men det altså i løpet av en variert og utrolig underholdende time. De tre gjør coverversjoner av alt fra Robyn, «Dancing On My Own», til The Proclaimers, «500 miles», til sine egne låter, noen av det mer absurde slaget, som for eksempel «Birth of a jodling bird».

Som sagt blir opptil flere kjøkken ødelagt på kreativt vis i løpet av konserten, til stor jubel fra de 300 fremmøtte. Komfyrer og fryser blir henholdsvis trommer og basstromme, to vaskemaskintromler blir som to enorme symbaler, og et vaskestativ med kopper på blir et slags perkusjonsinustrument. Og alt blir spilt på med stor innlevelse til det faller fra hverandre. De tre skifter stadig roller, og det er rett og slett utrolig gøy å se hvordan de hamrer løs på alt som står på scenen. Det må også sies at Kristopher Schau mest sannsynlig er Norges beste til å spille på fryser. Man kan ikke gjøre annet enn å bli imponert.

Et av høydepunktene, i løpet av den drøye timen med spilletid, var selvsagt «Total Eclipse Of The Heart». Det ble allsang og ekstrem jubel da den siste komfyren ble knust akkurat som i deres kulterklærte video fra 1995. Jaja, så er ikke alle harmoniene like rene, alle rytmene like tighte, eller alle sangene like forståelige. Men hvem bryr seg? Hurra Torpedo leverer akkurat det publikummet deres forventer, og enda mer. Man kan ikke gjøre annet enn å sitte med et bredt glis gjennom hele konserten! Hipp, hipp, Hurra Torpedo.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *