gammel brostein

Apollon i Neumannsgaten stenger døren

Apollon i Neumannsgaten takker for seg, 3 år etter oppstart. Foto: Anita Leivdal

– Det er momsavgiften på musikk som har gjort det vanskelig for oss. Kundegrunnlaget har vært godt, og vi takker alle trofaste kunder for støtten vi har fått det siste året, sier medarbeider Ørjan Nordvik (30).

I fjor høst skrev BA at musikkbutikken sto i fare for å gå konkurs. Som en reaksjon ble facebookgruppen ”Ikke ta fra oss Apollon i Neumannsgaten” opprettet, men de vel 3 000 medlemmene har

ikke klart å handle nok til å holde butikken gående. For to uker siden begynte det å versere rykter om nedleggelse, noe som ble bekreftet onsdag.

– Musikkmarkedet er farlig, og det visste vi når vi startet opp i 2007. Likevel ville vi prøve, vi trodde og mente at det var rom for en slik butikk. Men nå er det ingenting igjen. At dette kan skje i Bergen, som kaller seg en kulturby, er ikke særlig positivt. Det er skammelig for byen, mener Ørjan.

– Nesten tragisk


Henrik Skar (17) og Øystein Bjørsvik (18) kommer til å savne Apollon. Foto: Anita Leivdal

At Bergen nå blir en platesjappe fattigere faller stamkundene Henrik Skar (17) og Øystein Bjørsvik (18) tungt for hjertet. De var innom minst

én gang i uken.

– Jeg var der på onsdag for siste gang. Det var en trist stemning, butikken begynte å bli tom for varer og de som var på jobb deppet. Det er nesten tragisk når det er så mange som hører på metal, men så altfor få som tar seg tid til å kjøpe det, forteller Henrik.

Apollon i Neumannsgaten har fokusert på musikk innenfor sjangrene metal, klassisk, jazz og progressiv rock. De har satset på å ta inn undergrunnsband både fra Norge og resten av verden, i tillegg til de mer kjente artistene. Henrik og Øystein har forsynt seg godt av butikkens metalutvalg, og sier at det ikke finnes noen andre steder i byen som har i nærheten av det Apollon har tilbydd. Som et resultat av nedleggelsen kommer de til å kjøpe mindre musikk.

– Det er mye musikk som ikke kan kjøpes på nett. Undergrunnsband er vanskelige å få tak i. Jeg har forsøkt å bestille gjennom Platekompaniet flere ganger, men de får det ikke til. Dessuten hadde Apollon også en del merch som ikke er så enkelt å finne, utdyper Øystein.

Mer enn en musikksjappe

– Butikken vil bli savnet i musikkmiljøet. Den har vært et møtested for musikkinteresserte. Det har vært små konserter og platesigneringer her. Små band kunne legge igjen cd’er de hadde laget selv som de ville gi bort, sier Henrik.

– Det var en sånn platesjappe du kunne gå inn i hvis du ville snakke med noen om musikk. Det var ikke bare salg som sto i fokus, sier Øystein.

– Opphørssalget har så vidt begynt. Apollon i Nygårdsgaten kommer ikke til å overta Neumannsgatens musikkprofil. Vi har heller ingen planer om å starte opp en ny butikk. Vi har tenkt på nettbutikk, men det er lettere sagt enn gjort. Internett er ikke løsningen på alle verdens problemer, smiler Ørjan. Han og de andre fire ansatte må nå se seg om etter ny jobb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *