gammel brostein

Høstens nye trend heter Zumba

Jazmin Hitsøy (t.v) og Fanny Valen (t.h) tar seg helt ut til latinske rytmer (Foto: Veronika Klementsen)

Kjendisene danser seg gjennom høsten på Tv2 i den sjette sesongen av “Skal vi danse”. Dansing har virkelig blitt den nye treningstrenden for mange i Norge de siste årene, og Bergen er intet unntak.Det er ikke bare på tv dansing er blitt en trend. I Bergen har dansefeberen også tatt overhånd. Ved steg, dans og trening i Nygårdsgaten 89, kan man sjekke ut den hotteste dansemoten fortiden, nemlig zumba.

– Da er det bare å starte folkens. Kan vi trinnene? 

Det roper en ivirg zumbatrener med kraft i stemmen.  

– JA, svarer klassen.  

Jazmin Hitsøy har vært trener siden zumba kom til bergen i januar 2010. Hun instruerer i zumba både på “Steg, dans og trening”, “Nr1 fitness” og i Arna.  

– Zumba har virkelig tatt helt av siden det kom. Jeg trener zumba på flere steder nå, og det er ikke en eneste time hvor jeg ikke har nye folk i klassen. Det er alltid kø utenfor døren så jeg merker at konseptet bare blir større og større. 

Latinske rytmer for alle

Ordet zumba er avledet fra et columbiansk ord som betyr “rask bevegelse”. Det er også en del av det latinske ordet rumba som betyr “gøy”. Det er ingen tvil om at zumba er både tungt og gøy. Deltakerne på kurset ler og danser mens Jazmin presser dem til å yte sitt beste.  

Fanny Valen danser til Zumba

 – Zumba er en blanding av latinske rytmer der man både får kondisjon, styrke og koordinasjon. En Zumba-time er basert på ulike dansestiler innen merengue, salsa, chacha, samba, reggaeton, flamenco og tango. Forteller hun.  

– Det som er det fantastiske med zumba er at man helt klart merker forandringene på kroppen mer enn andre former for trening. Vi benytter koreografi som gjør at hele kroppen alltid er i bevegelse.  

Og zumba skal, ifølge Jazmin, være for alle og enhver. 

– Poenget er ikke at man skal kunne alle trinnene perfekt, og det er ikke nødvendigvis riktig slik som jeg gjør dem. Det viktigste er at man har det gøy og bruker den stilen som faller naturlig for hver enkelt slik at man kan få mest mulig utbytte av treningen. Man må liksom bare slippe seg løs.  

Eksotisk dans blir mer populært

Under zumba-timen står en svært ivrig og dyktig danser på fremste rad. Fanny Valen har danset siden hun var liten og benytter kun dans som treningsmetode.  

– Dans er en stor del av livet mitt og jeg ser at det er blitt mye mer populært en det var for noen år siden. Miljøet har utvidet seg spesielt da dans ikke er like anonymt som det var. I tillegg har det blitt markedsført mye mer de siste årene.  

Den siste tiden har også Bergensk dans blitt preget av eksotiske stiler. “Steg, dans og trening” kan tilby blandt annet poledancing, salsa og magedans i tillegg til Zumba. Fanny har allerede prøvd seg på stangen.  

– Selv har jeg forsøkt poledancing en gang og syns det var veldig uvant å danse med stang. Det var allikevel utrolig bra trening som kjennes i hele kroppen, så alle burde prøve engang. Sier hun med et smil.  

– Tror også det kan hjelpe mange med selvtillitten da det fokuserer på egen sensualitet.  

Det er ikke bare “Steg, dans og trening” som tilbyr den hotte dansetrenden. De største treningssentrene i Bergen har også zumba på timeplanen.

1 comment for “Høstens nye trend heter Zumba

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *