gammel brostein

Historisk svakt valg for SV

DÅRLIG UTTELLING: Leder i Bergen SV, Sara Bell, registrerer at SV ikke får uttelling for politikken sin. Samtidig var partiet forberedt på de dårlige resultatene. FOTO: Alexander Breidvik

 

VALG 2011: SV gjorde sitt dårligste kommunevalg i Bergen siden 1963. – Det er klart vi er skuffet, sier Sara Bell.

Etter at alle resultatene var komt inn natt til tirsdag var det klart at SV hadde gjort et historisk dårlig valg i Bergen. Med en oppslutning på 4,3% mister SV to representanter i bystyret. Nå står partiet igjen med tre representanter i bystyret, etter 2,5% dårligere oppslutning enn ved forrige kommunevalg. Årets resultat er også hele 7,2 % dårligere sammenlignet med valget i 2003.

– Vi har jo sett tendenser til dette gjennom hele valgkampen, så vi er ikke overrasket, sier Bystyrerepresentant for SV, Oddny Miljeteig.

– Samtidig føler vi at vi har klart å berge i land noe som er anstendig, sammenlignet med målingene vi så for ti dager siden. Sånn sett føler jeg en liten lettelse, sier hun.

Må vende hver stein

Miljeteig referer til partikollega Audun Lysbakken når hun sier at partiet må vende hver stein nå i etterkant av valget.

– For fire år siden var resultatet brukbart, men det vi ser i dag er for dårlig. Vi kan ikke holde på sånn, sier Miljeteig.

INGEN KATASTROFE: Oddny Miljeteig vil ikke svartmale situasjonen for Bergen SV. - Når vi blir mindre synlige nasjonalt skal det mye til å stå imot lokalt, sier hun. FOTO: Alexander Breidvik

Sara Bell er enig i at noe må gjøres.

– Nå må vi gå sammen og legge en langsiktig politisk strategi, sier hun.

– Vi må rett og slett ta velgernes dom til etterretning.

Bittert

Sara Bell reagerer på at man nå får en mindre rød politikk i Bergen.

– Dette fører til mindre engasjement for de fattige, boligløse, rusmisbrukere og de svakere stilte i Bergen. På vegne av disse gruppene er det bittert at vi ikke fikk større oppslutning, sier hun.

– Men de vi får inn i Bystyret nå vil jobbe beinhardt for våre saker. Vi kan leve med motgang.

Sjokkbeskjeden

Tallene på landsbasis var heller ikke oppløftende for partiet, men beskjeden om Kristin Halvorsens avgang kom som en overraskelse for de fremmøtte på SVs valgvake på Cafè Opera. Reaksjonene i lokalet var blandet. Noen få jublet, mens andre viste tydelig skuffelse.

– Jeg tror ikke SV i Bergen er glade for at Halvorsen trer av neste år, sier Sara Bell.

– Mange SV’ere har vært skuffet over resultatene den siste tiden, men dette er ikke ensbetydende med at man har ønsket at hun må gå, sier Bell.

2 comments for “Historisk svakt valg for SV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *