gammel brostein

– Utopisk

FORNØYD: Byråd Harald Victor Hove og ordførerkandidat Trude Drevland følger spent utviklingen i valget i fra Høyres valgvake på Landmark i Bergen. FOTO: Karina Asbjørnsen

VALG 2011: Høyres Trude Drevland tror knapt sine egne øyne når valgbarometeret bikker 30 prosent.

– Utopisk. Rett og slett utopisk. Jeg gleder meg kolossalt over dette resultatet.

Ordførerkandidaten er klar på hvorfor Høyre nå gjør et brakvalg.

– Vi har aldri i denne valgkampen drevet overbudspolitikk. Vi har ikke snakket stygt om noen og vi har kun snakket om vår egen politikk. Vi har valgt å stole på at folk tenker selv, og det har vi lykkes med.

Høyre, som de siste årene har sittet i byråd med Krf og Frp, har på siste valgdagsmåling 33,1 prosent oppslutning i Bergen. Dette er en økning på 6,3 prosentpoeng. På landsbasis ligger partiet foreløpig på 24,9 prosent, med en økning på 5,7 prosentpoeng, og ser dermed ut til å gjøre sitt beste kommunevalg noen sinne.

Frp går derimot kraftig tilbake i kommunen (- 9,2 prosentpoeng), og ligger inntil videre på en total oppslutning på 11,2 prosent.

– Jeg ønsker ikke å snakke om Frp og deres plass i byrådet i dag. Nå er det Høyre jeg er opptatt av. På valgvaken i kveld ser vi masse unge mennesker, tre fjerdedeler av dem er studenter, og rekrutteringen er enorm.

Mer rekker ikke Drevland å si før jubelen igjen bryter løs når tallene fra Hop valgkrets publiseres; 54,1 prosent i Høyres favør.

– Jeg har det helt grusomt, blunker ordførerkandidaten, som i kveld er en av hovedpersonene på det hun kaller en historisk Høyre-vake.

1 comment for “– Utopisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *