gammel brostein

Kjendisrockere kritisk til valgsystemet

 

Kakkmaddafakka-brødrene Axel og Pål Vindenes har kreative forslag til nytt valgsystem. Foto: Helge Kalleklev

Kakkmaddafakka-brødrene Axel og Pål Vindenes har kreative forslag til nytt valgsystem. Foto: Helge Kalleklev

 

Brødrene Vindenes foreslår radikale endringer av dagens ordning. – Vi er for elitestyre.

Axel og Pål Vindenes fra rockebandet Kakkmaddafakka var valgkvelden leiet inn som DJ’er for Studentersamfunnet og NRKs valgvake på Studentsenteret i Bergen. Forslagene til politisk endring satt løst:

– Jeg er for demokratiet som utgangspunkt, men ikke den formen for populistisk demokrati som vi har i dag. Vi bør ha det slik som det var “back in the days”, i det antikke Hellas. Det var jo der demokratiet ble oppfunnet, og der var det ikke alle som fikk lov til å stemme, sier storebror Axel, og får støtte fra sin bror.

– Ja, de bør bevise noe. Det bør være en prosess, som det å “ta lappen”. Samfunnet bør kunne kreve såpass. Det er ikke nok bare å være født, er brødrene enige om.

Dagens opplegg er fordummende

Brødrene er redd for at dagens politiske system gagner dem som kun er ute etter å hanke stemmer, og at de som sier de smarteste ordene kan lure de egentlig uinteresserte til å stemme på sitt parti. Axel foreslår konkrete kriterier for å oppnå stemmerett:

– Den liberale delen av meg sier at det bør være en enkel test, som teoridelen på førerprøven. Samtidig er det en annen stemme inni meg som sier at man bør ha en bachelorgrad, for eksempel fra Universitetet.

Viktig å bruke sin stemme

Brødrene presiserer at de har brukt sin stemme, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

– De som ikke bryr seg bør stemme blankt. De bør ikke la være å stemme, avslutter Axel og Pål Vindenes.

2 comments for “Kjendisrockere kritisk til valgsystemet

  1. alex
    11. november, 2019 at 0:57

    internette kullanılan yüksek güvenlikle tasarlanmış ön ödemeli sanal bir karttır. Hızlı ve Güvenilir kullanıma ek olarak, güvenliğinizi belirlemek de sizin tercihinizdir. Astropay kartın 16 basadmaklı bir pin kodu ve 4 haneli güvenlik kodu ve son kullanım tarihi vardır. Bu tek kullanımlık kodla, saniyeler içerisinde sanal alışverişini ödeyebilirsiniz. astropay ön ödemeli bir sanal kart oldarak içerisinde mevcut olan bakiyesi bittikten sonra geçerliliğini yitirir.

  2. alexsss
    16. november, 2019 at 9:38

    paykwik dünya genelinde hızla gelişmekte olan bir güvenilir bir resmi firma olan alışveriş yöntemidirs. Bu yöntem sayesinde hiçbir şekilde kişisel bilgilerinizi üçüncü taraf kişilerle paylaşmadan, tamamen gizlilik içerisinde alışverişler yapabileceksiniz. Paykwik nın ortaya çıkış noktası da tam olarak bu internesstteki güvenlik ves gizlilik zaafiyetlerine dayanmaktadır.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *