gammel brostein

Dansk-rumensk pop til Hulen

Fallulah kommer til Bergen 6. mai. Foto: fallulah.dk

– Fallulah har en sound vi har tro på. Vi vil gi bergenserne mulighet til å sjekke henne ut, sier leder for Hulen Solgunn Slåtto (24).

Den danske artisten har vokst seg stor i hjemlandet den siste tiden. Debutsingelen ble kåret til ‘Ugens uungåelige’ av danske P3, og singel nummer to ble den mest spilte låten på kanalen i 2010. Hun er nominert til den Danske Grammyen i kategorien Beste Nykommer og Beste kvinnelige artist. Hun har spilt for fulle hus flere steder i Danmark. 6. mai gjester hun Hulen.

Den nye Lykke Li?

Hulenleder Solgunn Slåtto (24) tror Fallulah har det lille ekstra. Foto: Janne Bjørgan

– Musikken hennes er veldig lite typisk norsk. Hun har en sterk vokal og et kraftig uttrykk. Det er rett-ut-pop og dans med en fin undertone i lyrikken. Det er ikke melankolsk singer/songwriter slik vi er vant med i Norge, sier Slåtto.

Hun sammenlikner Fallulah med svenske artister som Florence and the Machine, Jenny Wilson og Lykke Li – artister som har hatt suksess også i Norge. Slåtto mener Fallulah har potensiale til å bli en stjerne på linje med dem.

– Kanskje hun er den nye Lykke Li? undrer hun.

Fallulah har rumensk far og har tatt med seg balkanrytmene inn i musikken sin.

– Men det er ikke balkanmusikk. Hun integrerer balkanrytmen i skandinavisk pop, tar noe fremmed og mikser det inn i noe kjent, sier Slåtto.

Ukjent i Norge

Debutalbumet “The Black Cat Neighbourhood” har ikke fått noe særlig oppmerksomhet i Norge. NRK Lydverket har nevnt henne i en sending, ellers er det lite å finne om artisten i norske medier. På Apollon må albumet bestilles, mens Platekompaniet på Torgalmenningen har tatt inn noen eksemplarer fordi kunder spurte etter det.

– Personlig liker jeg musikken, men jeg ser ikke for meg at konserten kommer til å bli utsolgt, sier Audun Hole (31), butikkmedarbeider på Platekompaniet på Torgalmenningen.

Han tror det må en god dose markedsføring til for at bergenserne skal få øynene opp for Fallulah.

– Det kan hende at hun blir plukket opp av hipsterne og får blest i en periode, men det er vanskelig å si noe sikkert, sier Hole og legger til at det selges lite dansk musikk for tiden.

– Det går mye norsk og svensk musikk.

Fallulah spiller også på By:Larm i Oslo, som foregår 17. – 19. februar.

– At hun skal spille på By:Larm er positivt. Det viser at hun har et management som tenker på Norge som marked. Får hun oppmerksomhet der har hun sjangs her i Bergen også, sier Hole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *