gammel brostein

Skisport til ungdommen

Sammen med diverse idrettslag ønsker Bergen kommune å gi undom bedre muligheter til å drive med vintersport.

Som ifjor samarbeider Bergen kommune med ulike idrettslag for å sette opp egne busser for ungdom til Eikedalen. Nå får også ungdommer i Fyllingsdalen tilbud om skyss.

Foretaket bygger på et ønske om å gi ungdommer muligheten til å drive med både organisert og uorganisert vintersport, samt at det er et miljøvennlig alternativ til privat transport.

– Vi ønsker at våre brukere og andre ungdommer skal ha et tilbud om fysisk aktivitet også på vinteren, sier Christoffer Werner, konsulent ved Fysak Allaktivitetshus, til Brostein.

Det er Bergen kommune ved Fysakenheten som i samarbeid med syv idrettslag, borettslag i Fyllingsdalen og Fysak Allaktivitetshus har kommet med dette tilbudet. 2500 undommer fra 13 år får nå muligheten til å benytte seg av skibussen, som går fra ulike holdesteder i Bergen og omegn.

– Vi er veldig fornøyde med opplegget og får mange gode tilbakemeldinger, sier Werner.

Bussen har avganger fra tirsdag til torsdag, og det blir satt opp ekstra avganger i vinterferien. Påmelding kan gjøres på Bergen Kommune sine nettsider eller hos de ulike medaktørene, ellers er det “førstemann til mølla” som gjelder.

–  Vi har ganske god pågang, og hvis det fortsetter ser jeg ingen grunn til at vi ikke fortsetter med dette tilbudet, forteller Werner til Brostein.

Tilbudet koster 160 kroner inkludert heiskort. Arrangørene stiller med 1-2 aktivitetsledere på hver buss, som har ansvar for utdeling av heiskort og for å få alle med hjem. Bussene returnerer fra Eikedalen klokken 21.00. Tilbudet går frem til 24. februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *