gammel brostein

Talentjakt i Bergen

Feyme (11) varmer opp til å turne foran dommerpanelet. (Foto: Tommy Espeland)

«Norske Talenter» er i gang med auditionrundene.

Torsdag og fredag denne uken holdes det auditions for «Norske Talenter» på Forum Scene i Bergen. Programmet skal sendes på TV 2 til våren.

– I løpet av disse to dagene vil omtrent åtti ulike talenter få prøve seg foran dommerne, sier presseansvarlig Katrine Wergeland.

Mange påmeldte

Deltakerne har allerede vært gjennom en forhåndscasting, men dette blir deres første møte med dommerne. I år består dommerpanelet av Alex Rosén, Mia Gundersen og nykommer Adil Thathaal.

– Det var over 2 000 påmeldte til sammen, så det ville tatt for lang tid om dommerne skulle vurdert alle. Forhåndscastingen ble gjennomført av produksjonsselskapet, forklarer Wergeland.

Det holdes også auditions i Oslo og Trondheim. Fra de tre byene til sammen vil det være om lag hundre talenter som går videre til neste runde.

– Det er ikke satt noe tall på nøyaktig hvor mange som går videre, elller hvor mange fra hver auditionby som slipper gjennom nåløyet. Dette avgjør dommerne selv, sier Wergeland.

Spente deltakere

Fredrik (13) er ved godt mot på tross av skaden. (Foto: Tommy Espeland)

På venterommet hersker det god stemning. Fredrik Metveit (13) har armen i fatle, men gleder seg til å synge og spille piano foran dommerne.

– Jeg skadet albuen på skateboard, men jeg får håpe det går bra likevel, sier han.

Tidligere har han opptrådt på konserter og deltatt på Ungdommens Kulturmønstring.

– Selv om jeg har en del erfaring med å opptre for et publikum så har jeg nok litt nerver, sier Fredrik.

Anna Hjortland (15) er også litt nervøs. Hun skal fremføre en sang for dommerne.

– Jeg skal synge en sang fra Fame. Jeg har holdt på med sang og teater siden jeg var liten, men jeg er likevel litt nervøs, sier hun.

En som bare gleder seg til å opptre er Feyme Mestanli (11). Hun har reist helt fra  Haugesund for å få vise seg for dommerne.

– Jeg skal gjøre rytmisk sportsgymnastikk. Jeg er vant til å opptre foran publikum i konkurranser og gleder meg veldig, smiler hun.

Snart på TV

Auditionrundene i Oslo er allerede gjennomført, og etter at dommerne har plukket ut hvem som går videre fra Bergen, går turen videre til Trondheim.

Om Fredrik, Anna og Feyme går videre får du se når «Norske Talenter» har premiere på TV 2 11. mars. Programmet skal sendes hver fredag. Finalen går av stabelen i Oslo 27. mai.

Vinneren får en halv million norske kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *