gammel brostein

– Det koster mer enn det smaker

Hovedvokalist i Ole Ivars, Tore Halvorsen. Foto: Arild Hansen

Ole Ivars dropper Spellemann for å spille i Bergen.

Dansebandkongen Ole Ivars er nominert til Spellemannsprisen i kategorien “beste danseband”, men velger heller å spille på Banco Rotto i Bergen.

Vil på tv

Bassist og vokalist i Ole Ivars, William Kristoffersen, sier til Brostein at det er liten sannsynlighet for at prisen ”beste danseband” vises under hovedsendingen på TV2.

– Under nominasjonsmøtet i forbindelse med Spellemann var det ingen som kunne svare oss på om ”beste danseband” ville komme på tv. Jeg kunne lese mellom linjene at det ikke vil vises, og da er det jo ingen vits å få prisen, sier Kristoffersen

– Er ikke prisen prestisjepreget for dere?

– Vi har allerede vunnet seks priser, og alle i bandet har en stående over peishyllen. Vi har ikke lenger behov for å vise oss frem for musikkbransjen, fordi vi har produsert gjennomarbeidede produkter i så mange år.

Dansebandet avhenger av helgelønn, og Kristoffersen sier det ikke er så lett å være Ole Ivars som mange tror. Derfor prioriterer de en betalt spillejobb fremfor Spellemann.

– Det koster rett og slett mer enn det smaker, sier Kristoffersen.

Stadige endringer

Prosjektleder for Spellemannsprisen i TV2, Kari Hansmark, synes det er leit når nominerte ikke møter opp.

– Det skjer endringer helt opp til sending, og derfor er vi aldri ute og sier hvilke priser som kommer med i hovedsendingen så tidlig. Det blir da feil av Kristoffersen å si han kan lese mellom linjene at prisen de er nominert for ikke vil vises, sier Hansmark til Brostein.

Hun fastslår at Spellemann er mer enn en tv-sending.

– Det handler om en annerkjennelse av dem som har levert noe til musikken det siste året.

Stemning på Banco Rotto

Mens TV2 går glipp av dansebandet, tar Banco Rotto imot dem med åpne armer.

– Vi synes det er veldig hyggelig at de prioriterer oss, sier bookingansvarlig på Banco Rotto, Christine Marshall.

– Det blir alltid fantastisk stemning med Ole Ivars, enten folk kommer kun for å synge med, eller svinge seg på dansegulvet hele kvelden.

2 comments for “– Det koster mer enn det smaker

 1. Thomas
  3. februar, 2011 at 20:53

  Bra! 🙂

  • Oya
   3. januar, 2013 at 6:59

   c5 variere er bra. Drop set, super sets og andre ting bdairr til e5 f8ke lysten, og man kan orke mer, nesten bare fordi det er gf8y e5 prf8ve noe nytt. Det er riktig av vi har en blanding av raske og langsomme muskelfibre. Men det er sve6rt vanskelig e5 trene de langsomme fibrene med vekter, pe5 normal me5te. Da skal du opp i et rimelig hf8yt repsantall, det kan f8ke utholdenheten i den muskelen en del, ja. Men DE muskelfibrene vil ikke hjelpe til ne5r du skal lf8fte tyngre, pe5 sikt. Til det kreves det en helt annen type som ikke er se6rlig utholdende, men sve6rt sterke. Der har vi to typer, hvorav den ene er sve6rt eksplosiv, mens den andre er litt mer utholdende men ikke pe5 langt ne6r lik den typen som er sve6rt utholdende a la Grete Waitz.c5 variere treningen med fe5 reps og tunge vekter, for eksempel 3 reps, og opp mot 12 reps og derfor noe lettere vekter, aktiverer ikke de langsomme, utholdende fibrene i se6rlig grad. Kjf8rer du pe5 med 100 reps vil du derimot fe5 en f8kning i muskelutholdenhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *