Ole Ivars dropper Spellemann for å spille i Bergen.
Dansebandkongen Ole Ivars er nominert til Spellemannsprisen i kategorien «beste danseband», men velger heller å spille på Banco Rotto i Bergen.
Vil på tv
Bassist og vokalist i Ole Ivars, William Kristoffersen, sier til Brostein at det er liten sannsynlighet for at prisen ”beste danseband” vises under hovedsendingen på TV2.
– Under nominasjonsmøtet i forbindelse med Spellemann var det ingen som kunne svare oss på om ”beste danseband” ville komme på tv. Jeg kunne lese mellom linjene at det ikke vil vises, og da er det jo ingen vits å få prisen, sier Kristoffersen
– Er ikke prisen prestisjepreget for dere?
– Vi har allerede vunnet seks priser, og alle i bandet har en stående over peishyllen. Vi har ikke lenger behov for å vise oss frem for musikkbransjen, fordi vi har produsert gjennomarbeidede produkter i så mange år.
Dansebandet avhenger av helgelønn, og Kristoffersen sier det ikke er så lett å være Ole Ivars som mange tror. Derfor prioriterer de en betalt spillejobb fremfor Spellemann.
– Det koster rett og slett mer enn det smaker, sier Kristoffersen.
Stadige endringer
Prosjektleder for Spellemannsprisen i TV2, Kari Hansmark, synes det er leit når nominerte ikke møter opp.
– Det skjer endringer helt opp til sending, og derfor er vi aldri ute og sier hvilke priser som kommer med i hovedsendingen så tidlig. Det blir da feil av Kristoffersen å si han kan lese mellom linjene at prisen de er nominert for ikke vil vises, sier Hansmark til Brostein.
Hun fastslår at Spellemann er mer enn en tv-sending.
– Det handler om en annerkjennelse av dem som har levert noe til musikken det siste året.
Stemning på Banco Rotto
Mens TV2 går glipp av dansebandet, tar Banco Rotto imot dem med åpne armer.
– Vi synes det er veldig hyggelig at de prioriterer oss, sier bookingansvarlig på Banco Rotto, Christine Marshall.
– Det blir alltid fantastisk stemning med Ole Ivars, enten folk kommer kun for å synge med, eller svinge seg på dansegulvet hele kvelden.
2 comments for “– Det koster mer enn det smaker”