gammel brostein

Brostein dekker katastrofeøvelse

Brannmannskapet øver seg på å håndtere reelle hendelser, som brannen i Skuteviken 2008.

Brannvesenet settes på prøve.

Et nytt metodesett for ledelse av beredskap innføres i Norge. Deltagere fra både brannvesenet, sivilforsvar og kystverket testes i ledelse. Deltagerne har hatt et fire dagers kurs i enhetlig ledelsessystem, som torsdag morgen ender i en realistisk og stressende øvelse med mål å teste deres evne og håndtering av en brannkatastrofe i Bergen.

– Våre deltakere skal testes under et konstruert senario. Vi skal se om de kan lede og få kontroll over situasjonen, som er en brannutvikling på Skuteviken, sier seksjonsleder i beredskapsavdelingen, Leif Linde.

Den fiktive situasjonen baseres på brannen som oppsto i Skutevik for noen år siden.

– Det blir en prøvelse for våre deltagere, og øvelsen vil være den verst tenkelige situasjonen som våre kursdeltakere vil bli satt opp i. Øvelsen vil kun foregå inne hos oss på brannstasjonen, sier Linde.

12 comments for “Brostein dekker katastrofeøvelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *