gammel brostein

Skadet seg til bedre teknikk

Alexander Dale Oen (25) i er tilbake i full vigør.

Alexander Dale Oen ble i desember friskmeldt etter tretthetsbruddet i hoften. Nå svømmer han bedre enn noensinne.Dale Oen har slitt med en kranglete hofte gjennom hele høsten, og måtte trekke seg fra flere stevner. 14. desember kunne imidlertid ba.no melde at han var friskmeldt igjen.

– Det høres kanskje litt rart ut, men skaden viste seg å bli hell i uhell for meg. Jeg har rett og slett blitt en bedre svømmer, sier Dale Oen til Aftenposten.

Mer fritid har vist seg å gi gode avkastninger.

– Faktisk har jeg utviklet meg enormt som følge av skaden. På grunn av den har jeg hatt tid til å fokusere fullt og helt på teknikk, og jeg har blant annet effektivisert beinsparket mitt.

Trekker østover

Her på Vestlandet får vi derimot ikke nyte Dale Oens nypolerte teknikk. Etter å ha svømt for Vestkantsvømmerne i Bergen i 17 år føler han nemlig at det er på tide å komme seg videre.

– Den eldste etter meg i Vestlandssvømmerne er 17, sier 25-åringen.

– Det begynner å bli ganske ensomt og gjør at jeg trenger litt nye impulser, forteller han til BA.

Nå skal Dale Oen til Oslo for å svømme for Bærumssvømmerne. Her blir han gjenforent med sin gamle trener Stig Leganger Hansen.

– Jeg trenger litt miljøskifte og ønsker å fortsette samarbeidet med Stig, forklarer han.

Bærumssvømmerne har flere kjenninger å by på. Trener Sondre Solberg, opprinnelig fra Bergen, er nå sportslig leder for Bærumssvømmerne.

– Det tror jeg blir veldig bra. Både Stig og Sondre er begge to i Bærum og har erfaring fra topp internasjonal svømming. Et bra team, mener Dale Oen.

Fortsatt vestlending

Hordalendingene har ingen grunn til å sørge over at toppsvømmeren flytter til Oslo.

– Uansett om du flytter ut noen år, så forandrer vel ikke det noe? Ingenting blir annerledes, sier Dale Oen til BA.

– Jeg er fortsatt vestlending. Ingen grunn til bekymring, beroliger han lattermildt.

Nåværende trener for Vestkantsvømmerne, Mika Kekælæinen, støtter Dale Oens beslutning.

– Jeg syns det er helt naturlig at han ønsker å fortsette hos sin gamle trener. Svømmemessig tror jeg han kommer til å få stort utbytte av det, sier Kekælæinen til Brostein.

– I Oslo kan han få bedre oppfølgning og samarbeide med eksperter fra Olympiatoppen og Toppidrettssenteret. Bærumssvømmerne er en større klubb, og han får trene sammen med andre eliteutøvere.

Han benekter ikke at Vestkantsvømmerne har mistet sin beste utøver.

– Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt ham i klubben fortsatt, men det var umulig. Han lå på et så høyt nivå i forhold til de andre svømmerne at det ble vanskelig å gi alle den oppfølgningen de fortjente. Nå kan vi satse mer på de unge i klubben. Men det er klart, det har vært fantastisk å ha Dale Oen på laget, avslutter han til Brostein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *