gammel brostein

Fra Brann til bunn

Huseklepp til Bari. (Foto: Kjetil Ree)

Huseklepps nye lag sist i serien.

Natt til mandag forlot Erik Huseklepp Branns treningsleir i Tyrkia. Han har tatt farvel med lagkameratene og støtteapparatet i sportsklubben, melder TV 2.

– Vi mister en fargeklatt. Han blir ikke lett å erstatte, sier leder i supporterklubben Brann Bataljonen, Frode Hellebø.

Sist i serien

Italienske Bari inngikk mandag en avtale med Brann om overgangen. Bari ligger imidelertid an til nedrykk fra A-serien.

– Bari ligger sist i den italienske serien. Hele sju poeng skiller opp til Lecce på trygg grunn. Ingen har scoret færre mål enn Bari hittil i sesongen, skriver NTB.

Huseklepp har likevel sikret seg mot dette i den nye kontrakten.– Han har sikret seg en klausul som sier at han kan selges videre for samme sum dersom Bari skulle rykke ned til Serie B denne sesongen, skriver NRK.

Vil ikke skade karrieren

Bergenseren til italiensk bunnlag. (Foto:http://maps.google.no/)

Tidligere Brann-trener Steinar Nilsen er overbevist om at det vil gå bra for Huseklepp i Italia.

– Erik er god på de egenskapene italienerne setter pris på, og han er en type som er lett å like. Men det finnes nok klubber og ligaer det hadde vært lettere å tilpasse seg, sier Nilsen til ba.no.

Han er heller ikke bekymret for nedrykk.

– Bari vil være med i den øverste divisjonen. De vil opp igjen, og derfor er ikke et nedrykk så farlig.

På tide

Leder i supporterklubben Brann Bataljonen Frode Hellebø synes det er et tap for Brann å miste Huseklepp, men han mener det var på tide å få avsluttet diskusjonen.

– Debatten om Huseklepp har pågått i et år nå, jeg tror det var en lettelse for klubben at det ble tatt en avgjørelse. Når slike ting henger i luften blir det forstyrrende for de andre spillerne, sier Hellebø.

Han tror imidlertid at det blir vanskelig å erstatte angrepsspilleren.

– Staben er tynn nå, og Brann skulle helst hatt to nye angrepsspillere. Alt avhenger av hvem de klarer å få inn nå, og han blir ikke lett å ertatte. Hvis de ikke finner en god nok angrepsspiller nå kan de lett havne i samme situasjon som da Thorstein Helstad ble solgt midt i sesongen i 2008. Da gikk klubben igjennom en lang nedgangsperiode, og det vil vi ikke at skal skje igjen, sier Hellebø.

Klubben har en måned på seg til å finne en ny spiller, og Hellebø er usikker på hvem de ønsker som erstatter.

– Markedet er så stort, og vi er usikker på hva Brann har råd til. Gode spillere er jo ikke akkurat gratis, sier han.

Signerer for 3,5 år

Det var lørdag det ble kjent at tabelljumboen i Serie A hadde lagt inn bud på Huseklepp.

– Det opprinnelige budet var på tolv millioner kroner, og siden har Brann avventet situasjonen, mens Huseklepps agenter, Ole Petter Drevland og Jack Karadas, har pushet på for å få den kriserammede klubben til å legge enda mer penger på bordet. Nå signerer han for 3,5 år, skriver ba.no

Etter det TV 2 Sporten kjenner til skal summen være rundt 1,7 millioner euro eller omlag 13,5 millioner kroner.
Vis større kart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *