gammel brostein

Trenger din favorittbok!

Nå kan du nominere din yndlingsbok til "Bergens Favorittbok 2011" (Foto: Ingrid Linde Bakken)

Bergen Offentlig Bibliotek skal kåre Bergens favorittbok 2011. Nå mangler de nominasjoner.

– Nå må bergenserne forte seg og nominere sine favorittbøker, så plukker vi ut de ti som flest har nominert. Deretter blir det en stemmerunde, forteller leder for prosjektet «Bergen Leser» Merete Greve Løberg.

Regjeringen har satt som mål at det skal skje et nasjonalt leseløft frem mot 2014. Det er i forbindelse med dette at Bergen Offentlige Bibliotek har satt i gang prosjektet «Bergen Leser». Målet med prosjektet er å sette fokus på leseglede og leselyst hos bergenserne.

– Vi bidrar på vår måte for å få flere til å lese bøker. Vi tenkte dette ville være en morsom måte å få folk oppmerksomme på gode bøker, sier Løberg.

Her kan du levere din nominasjon. (Foto: Ingrid Linde Bakken

Feststemt kåring

Frem til 28. februar kan man nominere sine favorittbøker til konkurransen. Dette kan man gjøre på nettsiden til biblioteket, på sms, eller ved hjelp av stemmesedler. Fra 12. mars starter valgkampen mellom de ti mest nominerte titlene, og disse vil bli presentert på forskjellige arrangementer i biblioteket, både i sentrum og på bydelsfilialene. Kåringen av vinneren vil skje 11.11.11, og biblioteket lover en verdig markering denne dagen.

– Det vil helt klart bli en feststemt kåring her på biblioteket. Planene er ikke helt lagt enda, men vi skal selvfølgelig gjøre alt vi kan for å få forfatteren av vinnerboken hit om det er mulig, sier Løberg.

Skulle jeg stemt på min favorittbok måtte det blitt «Markens Grøde» av Knut Hamsun, sier Ole Morten Stamnes (24). (Foto: Ingrid Linde Bakken

Varierte nominasjoner

Nominasjonene som har kommet hittil har vært svært varierte. Biblioteket vil derfor at flere skal delta. Et av lokkemidlene har vært at ved å delta i nominasjonen kan man vinne ulike premier. Besøkende på biblioteket forteller at de legger merke til kampanjen, men at de glemmer å gå inn for å komme med forslag.

– Ja, jeg har jo sett kampanjen, men jeg har ikke tenkt på at jeg kan delta, forteller Aleksander Malder (20).

Dersom han skulle ha deltatt er han derimot ikke i tvil om hva han ville ha nominert.

– Det måtte blitt «Det usynlige fjellet» av Carolina de Robertis. Den ga jeg til min mor til jul, og det var den beste boken jeg noen gang har lest, sier Malder.

Andre ville heller ha satset på gamle klassikere.

– Skulle jeg stemt på min favorittbok måtte det blitt «Markens Grøde» av Knut Hamsun, sier Ole Morten Stamnes (24).


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *