gammel brostein

Utskjelt på jobb

Kristin Grape (46) har fått kjenne på ulempene ved å selge gatemagasinet Megafon i Bergen. Foto: Kristina Zimmer

Selgerne av gatemagasinet Megafon opplever stadig spydige kommentarer på jobb. – Det er som om flere tror vi prøver å selge dem narkotika, sier Megafonselger Kristin Grape.

– Det verste jeg har opplevd var i sommer da jeg spurte en herremann om han ville kjøpe Megafon av meg på Bergen Storsenter. Han snudde seg og sa at det ville han ikke, men han ville gjerne at ”dere selgere” skulle ta en kule i hodet hele gjengen. Jeg ble helt sjokkert, sier Kristin Garpe (46).

Megafon er et gateblad som tilbyr vanskeligstilte i samfunnet en sjanse til å tjene penger på ærlig vis. Selgerne får halvparten av inntekten og arbeidsdagene kan bli lange og krevende.

Tung hverdag

Hverdagen er ikke like lett for de vanskeligstilte arbeiderne i Bergen. Hele fem av fem sier til Brostein at de kjenner Megafonselgere som har blitt uskjelt på jobb.

– Jeg opplever at folk generelt blir mer og mer negative til oss, og flere forstår ikke hva vi egentlig driver med. Når personer sier stygge ting til meg blir jeg svært oppgitt, og på mine verste dager hender det jeg gråter, sier Grape.

Grape er ikke er den eneste Megafonselgeren som har opplevd negative tilbakemeldinger fra bergensere. Jimmy André Walli (29) har også følt på de tøffe konsekvensene jobben kan føre med seg.

– Jeg har fått flere negative tilbakemeldinger fra folk, blant annet fra en mann som sa han ikke ønsket å kjøpe noe ”narkoblad” av meg. En kollega jeg kjenner fikk beskjed om å gå og selge kroppen sin i stedet, sier Walli.

Megafon er oppgitt

Megafon er svært sjokkert over uttalelsene. Selgerne er selvstendig næringsdrivende og ikke ansatt hos Megafon, allikevel tilbyr de samtaler og støtte til de som måtte trenge det.

– Det er helt tragisk at folk kan si slikt, det sier jo noe om personligheten til slike mennesker. Disse personene kjenner nok ikke til situasjonen og vet ikke hva det går ut på å være narkoman, sier Finn Villanger, utsalgskoordinator hos Megafon.

På tross av vonde opplevelser er selgerne generelt positive til bergenserne.

– De fleste er jo som regel hyggelige og smilende og vi får jo mest fine tilbakemeldinger, men det er synd når slike ting skjer, sier Walli.

1 comment for “Utskjelt på jobb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *