gammel brostein

15 år med Stress tar slutt

Første desember i år lukkes dørene for godt hos streetwear-butikken Stress. – Kjipt og trist, sier butikksjef Camilo Tellez.

– Det fungerer ikke lenger, av flere grunner, men hovedsaklig har det med beliggenheten å gjøre. Bortgjemt i et smau er ikke et godt utgangspunkt for en butikk – hadde vi ligget på Torgallmenningen ville det ha vært noe helt annet.

Stress startet opp i 1995 i Hollendergaten 11, smauet bak Vågsallmenningen, og har drevet der fram til i dag. De var tidlig ute med å levere varer og merker innen streetwear og sneakers som ikke var tilgjengelig ellers i Norge, samt solgt musikk og vært viktig for byens hiphop-miljø.

– Det er nostalgisk for oss som har vokst opp med denne butikken, men de yngre nå har ikke samme forhold til den som vi hadde. De handler gjerne andre steder som har lignende vareutvalg, for eksempel Session, DNA og Carlings, sier Tellez.

Mange kommer nok til å savne den opprinnelige butikken og tilknytningen til den, men heldigvis er det ikke helt slutt for Stress i Bergen. – Det er ikke usannsynlig at eierne vil åpne igjen dersom de finner et bedre lokale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *