gammel brostein

– Vi er ikke klare for eliteseriespill

Assistenttrener Tom Mangersnes (t.v) og hovedtrener Arne Sandstø slår av en prat før trening.Foto: Jon Even Kvalheim Myre

 

Løv-Ham kjemper om opprykk til eliteserien, men trener Arne Sandstø (43) er usikker på om klubben er klar for et opprykk. Han understreker at løvenes hovedfokus er talentutvikling.

  – Vi har bare tre heltidsansatte i klubben. Det er en lang vei å gå før klubben er klar for spill i Tippeligaen. Dersom man vektlegger det rent administrative, er vi ikke skikket til å spille i eliteserien, innrømmer hovedtrener Arne Sandstø overfor Brostein.

Med en stamme bestående av unge spillere, har de hvite og grønne imponert i Adeccoligaen denne sesongen. Før møtet med tabellåtter Alta i Finnmarkshallen på søndag, besitter Sandstøs disipler sjetteplassen på Adeccoliga-tabellen. Strømmen innehar den tredje og siste kvalifiseringsplassen, men Løv-Ham ligger kun ett poeng bak de gråkledde romerikingene.

Sandstø erkjenner at opprykksdrømmen i aller høyeste grad er i live. Bergenseren poengterer at «løvene» har hatt en fruktbar poenghøst, og sanket 20 poeng på de siste elleve kampene. Forrige helg røk riktignok Løv-Ham på et surt nederlag tabelltoer Fredrikstad hjemme på Varden Amfi – uten at det svekker Sandstøs håp om opprykk.

– Fredrikstad er kanskje det beste laget i divisjonen. De er hakket bedre enn oss andre. Vi har imidlertid potensialet til å slå alle, så opprykksmuligheten er fremdeles reell, fastslår han.

Løvene venter tøff batalje nord

Søndag går altså turen nordover til Alta. Finnmarkingene tar flesteparten av sine poeng på eget kunstgress, og Løv-Ham-sjef Sandstø vedgår at løvene står foran en tøff oppgave. Han får støtte av angrepsspilleren Trond-Erik Asbjørnsen (25), som spår en fysisk batalje i Finnmarkshallen.

– Det blir definitivt en tøff kamp. Banen er ganske liten der oppe, så det blir mye kriging og mange dueller. Ingen lett plass å reise til, konkluderer Asbjørnsen overfor Brostein.

Asbjørnsen banket inn 37 mål for tredjedivisjonsklubben Askøy i fjor, men kom til løvene foran årets sesong. Med sine 25 år er han faktisk blant de mest erfarne i spillertroppen. Løv-Ham-stallen er nemlig fylt til randen av unge spillere – flere av dem tenåringer. Kaptein Erlend Storesund (25), keeper Johan Thorbjørnsen (27), midtbanemannen Arve Walde (25) og backveteranen Bjørn Dahl (32) står for mesteparten av rutinen i det unge laget.

– Vestlandsk talentfabrikk

Hovedtrener Arne Sandstø og assistenttrener Tom Mangersnes (33) har ingen betenkeligheter vedrørende det unge laget. Trenerduoen vektlegger istedet viktigheten av å fungere som en vestlandsk talentfabrikk, som på sikt kan fôre Fotball-Norge med talentfulle unggutter.

– Løv-Ham er best på talentutvikling av unge og lokale spillere. Alle 15- og 16-åringer som har ambisjoner, bør velge Løv-Ham. Deretter kan de gå videre til Brann eller andre eliteserieklubber. Vi akter å utvikle toppspillere, sier duoen til Brostein.

Håper Brann berger plassen

Laget har sågar en rekke eks-Brann-spillere i stallen. Bjørn Dahl er trolig den mest profilerte, med over 100 eliteseriekamper for rødtrøyene, men også keeperduoen Johan Thorbjørnsen, og Erlend Johansen, kaptein Erlend Storesund, midtbanemannen Arve Walde, flankespilleren Sindre Marøy og trener Arne Sandstø har en fortid i Bergens største klubb. I tillegg er det unge trekløveret Mathias Møvik (19), Bjarte Haugsdal (20) og Anders Næss (18) utlånt til Løv-Ham fra Brann. Det er kanskje også derfor at løvenes trenerduo håper at Brann berger plassen i Tippeligaen.

– Vi håper Brann unngår nedrykk. Det er viktig for fotballen i Bergen at vi har et eliteserielag – et flaggskip for oss andre. De er gode nok til å holde plassen, og vi håper de klarer det, samstemmer Sandstø og Mangersnes overfor Brostein.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *