gammel brostein

Brann-stjernene skinte i sentrum

Petter Vaagan Moen (t.v) og Erik Huseklepp møtte folket i sentrum på torsdag. Foto: Tommy Espeland

Brann-trener Rune Skarsfjord (40) stengte treningen for media for første gang under sitt regime. Etterpå tok han med seg Brann-spillerne til sentrum – for å møte fans og presse. Målet var å skape blest om lørdagens nøkkelkamp mot Hønefoss på Stadion.

Brann har ikke hatt noen stor sesong i Tippeligaen. Laget befinner seg på 12. plass, og kun tre poeng skiller rødtrøyene fra Hønefoss på kvalifiseringsplassen. Nettopp Hønefoss besøker Bergen lørdag ettermiddag. Med tap skiller kun målforskjellen lagene på tabellen – riktignok i bergensernes favør – mens tre poeng til Brann betyr pusterom ned til ringerikingene på kvalifiseringsplass.

Brann-spissen Erik Huseklepp brukte Bybanen for første gang. Foto: Tommy Espeland

Sportsklubbens billettansvarlige, Dag Frode Algerøy, så derfor nødvendigheten av å mobilisere bergenserne før skjebnekampen på lørdag. Han tok derfor initiativ til et kollektivt spillerfrieri til bergenspublikumet, og etter trening torsdag satte Brann-spillerne seg på Bybanen for å treffe fansen i sentrum. Målet med dagen var å lokke bergenserne på kamp, og samtidig be om støtte. I finværet skinte Erik Huseklepp & Co. om kapp med sola, og 26-åringen kunne sågar avsløre at han benyttet Bybanen for aller første gang.

Jubler over landslagsduo

Huseklepp stod i sentrum av oppmerksomheten, og spesielt ungjentene flokket seg rundt lysluggen som neste uke reiser på landslagssamling. Sammen med klubbkamerat Petter Vaagan Moen (26) er han nemlig tatt ut i troppen som skal møte Kypros til EM-kvalifiseringskamp i Nicosia 8. oktober.

– Jeg gleder meg. Det er veldig kjekt å spille for landslaget – spesielt når vi er så gode som vi har vært i år. Petter (Vaagan Moen, journ.anm) fortjener dessuten å være med. Han har vært veldig god for oss, sier Huseklepp til Brostein.

Trener Rune Skarsfjord gleder seg over at duoen får et kjærkommet avbrekk fra hverdagen, og berømmer samtidig Vaagan Moen for hedmarkingens prestasjoner i år.

– Han fortjener landslagsplassen. Petter har vært veldig god i år, og det er viktig for klubben at vi har spillere i landslagstroppen. Det viser at arbeidet vi gjør blir verdsatt, og slikt er veldig utviklende for oss, forklarer Skarsfjord.

Smigres av Drillos tillit

Vaagan Moen er smigret over tilliten fra landslagstrener Egil «Drillo» Olsen. Den tidligere Ham/Kam-stjernen ser frem til muligheten til å plusse på sine fem kamper med flagget på brystet.

– Det er veldig gøy. Erik (journ.anm) har jo vært med lenge, og det er fint at jeg også får være med, uttaler Vaagan Moen til Brostein.

Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen er imidlertid to av få lyspunkter for Brann denne sesongen, og spesielt hjemmeformen har vært laber. Siden 2-1-triumfen mot Aalesund i begynnelsen av juni, har både Stabæk, Molde, Viking og Rosenborg reist fra Bergen med poeng i bagasjen. Det er en statistikk trener Skarsfjord gjerne vil til livs, og han håper publikum vil hjelpe rødtrøyene til seier.

Skarsfjord satser på saftig poenghøst

– Mulighetene for en god poenghøst er mange og store – den første sjansen kommer på lørdag. Vi oppfordrer derfor Brann-fansen til å komme til stadion for å støtte oss og lage stemning, fortsetter rødtoppen.

Brann-treneren vil imidlertid ikke begi seg ut på et resultattips.

– Nei, jeg er dårlig på sånt, smiler han.

Erik Huseklepp strekker seg litt lengre. Landslagsprofilen bebuder at Brann går for seier mot Hønefoss – og stjernespissen legger sågar ved et aldri så lite publikumsfrieri:

– Det er en kamp vi kan vinne, og vi går helt klart for seier. Vi håper på fulle tribuner og god stemning på Stadion, sier Huseklepp til Brostein.

Ydmyk oppfordring om støtte

Smil og glede blant spillerne til tross: Det var ingen julenisser som møtte opp i sentrum. Brann-tilhengerne må grave frem lommebøkene for å kunne støtte laget på Stadion lørdag ettermiddag – for verken spillerne, trener Skarsfjord eller billettansvarlig Algerøy delte ut gratisbilletter.

Det la imidlertid ingen demper på stemningen. Brann-profilene fordelte seg på tre folkerike steder i sentrum – bystasjonen, byparken og Christies gate – og møtte bergenspublikumet. Huseklepp & Co frembrakte uansett glede blant Brann-supportere som er sultefôrede på både suksess og hjemmejubel. Basert på stemningen i sentrum, er det altså grunn til å tro at fotballfansen i Bergen er klare til å gi poenghungrie Rune Skarsfjord det han ønsker seg.

– Vi ber ydmykt om støtte på lørdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *