gammel brostein

Undersøkelsen som ryster trafikk-Norge

Nordmenn er nordens verste på å bruke mobil når de kjører rappoterer ANB via BA. Over halvparten av traffikantene på norsk jord har begått den farlige handlingen, selv etter 10 år med forbud.

Mari Bræin Faaberg fra Codan Forsikring er det som har funnet fram til de sjokkerende resultatene i sin undersøkelse, og hun meddeler at dette er en statestikk vi ikke skal være stolt av.

Ikke bare er det farlig å prate i telefonen mens man kjører, men det svir godt også å bli tatt av politiet. I tillegg til 1300 norske kroner i forenklede forelegget vil du også få problemer med forsikringen; Dersom det viser seg at bilføreren har brukt mobiltelefonen under en ulykke, kan det bli vurdert som grovt uaktsomt. I så fall vil det kunne føre til avkorting av forsikringsoppgjøret, advarer Bræin Faaberg.

Grunnen for at det ikke er lov å bruke mobil når man kjører er for at det minsker konsentrasjonen som burde vært på veien, et øyeblikks uopperksomhet kan få katastrofale følger, formidler Bræin Faaberg.

Men det finnes en måte å kunne bruke telefon mens man kjører, du må bare feste mobilen i en fastmontert holder og ha hands free.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *