gammel brostein

Megafon hjelper!

Her er Bjørn utenfor Megafon sine lokaler i Sverresgate Foto: Katharina N. Gudmundsen

– Bedre tilbud til narkomane i Bergen har aldri eksistert. Det sier Bjørn, som er en av 415 mennesker som selger magasinet Megafon på gatene i Bergen.

[infobox]

Megafon

  • Megafon er et gatemagasin som selges av vanskeligstilte mennesker som rusmisbrukere, spilleavhengige eller gjeldsoffer.
  • Det er Alf AS, senter for arbeidslivsforberedelse, som står bak utgivelsen av Megafon.
  • Selgerne kjøper bladene selv og selger dem videre på gaten til dobbel pris. Mellomlegget beholder selgeren som lønn.
  • Megafon sine verdier er likeverd, medmenneskelighet, åpenhet og humor.

Kilde: megafon.no

[/infobox]

Bjørn var en av de som måtte spennes i gang for å innse at det finnes en måte å få en bedre hverdag, selv for narkomane. Han har solgt Megafon siden oppstarten i februar 2007. Før hans første salg, var han overbevist om at dette var noe han ikke kom til å klare.

– Da den første kjøperen kom bort til meg var jeg som frelst. Det var en herlig følelse å selge det første bladet, og jeg innsåg at dette kom til å gå bra.

Han forteller oss at han er en av dem som venter til folk kommer bort. Bjørn viser magasinet, smiler og er hyggelig.

– Veldig ofte har det skjedd at folk har kommet tilbake for å kjøpe bladet fordi jeg var så blid.

Har fått gaver

Bjørn er en av dem som er like hyggelig uansett om folk kjøper Megafon eller ikke. Det er ekstra godt når folk kjøper, og han har til og med fått gaver av kjøpere, som for eksempel såpe og hjemmestrikkede ullsokker.

Ikke alle mennesker der ute er like hyggelige og Bjørn setter ikke særlig stor pris på uhøfflige folk.

– De vet som regel ikke hva de snakker om, sier han. Heldigvis er det som regel de som har noe positivt å si som kommer bort.

En fantastisk mulighet

Uten Megafon vet ikke Bjørn hvor han hadde vært i dag. På jobb må en jo være noen lunde edru, og han springer ikke like mye i parken lenger. Muligheten som Megafon tilbyr synes Bjørn er helt fantastisk, i allefall har det vært det for hans del. Som selger får Bjørn være med på selgermøte. Der kan alle komme med innspill og ledelsen i Megafon legger til rette for selgerne.

Bjørn synes det er herlig å gjøre en jobb og tjene penger, og han har fått mye mer selvrespekt etter at han begynte å selge magasinet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *