gammel brostein

Fortvilelse på Strandkaien

Byggestoppen som har vart i over 3 uker skaper sterke reaksjoner hos butikkeierne på Strandkaien.

Innehaver på Kvamme Kolonial & Fetevarer, Einar Lauvås og medarbeider Grethe Instebø syntes det er latterlig at Vegvesenet ikke har påbegynt arbeider på Strandkaien.

Vegard Thorsen, daglig leder på Rema 1000, har merket stor nedgang i omsetning siden byggingen startet.

– Det er jo latterlig! Noe slik skulle ikke være mulig. Alt skulle være 100 % etter timeplanen, men man klarer ikke holde datoer. – sier Einar Lauvås, innehaver på Kvamme kolonial & Fetevarer.

Sterk nedgang

Arbeidet på Strandkaien har snart pågått i fem måneder. Veien er stengt i byggingsperioden som startet 31. mai, og butikkene langs kaien er avhengige av forbipasserende for å få driften til å gå rundt.

– De siste månedene har vi opplevd en nedgang på omtrent 12-13 prosent, og dette er ikke bra! Vi kan risikere å tape penger på gravingen. Før byggingen startet sluttet det noen ansatte hos oss, og slik situasjonen er nå prioriterer vi ikke å ansette nye medarbeidere, sier Lauvås.

Nedstengningen av Strandkaien har ført til at fotgjengere må benytte seg av et smalt fortau som går langs butikkene, noe Lauvås mener er lite gunstig med tanke på færre forbipasserende.

Det er ikke bare Kvamme Kolonial & Fetevarer som har opplevd nedgang siden byggingen startet, også daglig leder på Rema 1000, Vegard Thorsen har merket seg problemene prosjektet på Strandkaien har forårsaket.

– Vi har hatt en nedgang på ca 25 prosent. Salget har gått ned på kveldene og vi er avhengige av kunder som kommer inn for å handle hos oss gjennom Strandkaien. Siden verken buss eller biler kjører gjennom området blir det mindre kunder, sier Vegard Thorsen, daglig leder på Rema 1000 i kløverhuset.

Graveklubben innfrir

Arbeidet på Strandkaien skal etter planen strekke seg over en periode på et og et halvt år. Målet er i følge Lisbeth Iversen, byråd for byutvikling, næring og klima, at hele Strandkaien skal være ferdig til åpningen av Mathallen 1. uken i september 2011.

Graveklubben startet arbeidet 31. mai i år og var ferdige med første fase av prosjekter 1. september. Deretter skulle Vegvesenet ta over stafettpinnen og starte bygging av den nye mathallen, noe som enda ikke er igangsatt. I tillegg skulle det legges toppdekke og steinheler på gateløp og fortau, men ingen ting skjer. Dette har ført til en byggestopp på over 3 uker.

I følge Bergens Tidene skal prosjekter ha stoppet opp da Statens Vegvesen og Bergen Kommune fortsatt vurderer anbudene og kan på grunnlag av dette ikke si nøyaktig når arbeidet skal starte.

Kommunikasjonssvikt

– Vi har hatt meget god kontakt med Graveklubben, men når det gjelder States Vegvesen lever de i sin egen boble, og vi har ikke opplevd å ha god kontakt med dem. – sier Lauvås.

Han er ikke alene om inntrykket av kommunikasjonssvik fra Vegvesenets side. Både Gunn Kristin Monsen, butikkeier av Min Engel & Bøllefrøe og Arne Myrvold, daglig leder i Dagens Mann mener Statens Vegvesen har vært fraværende når det kommer til informasjon om byggestopp.

– Vi har vært i delvis kontakt med graveklubben, mens Vegvesenet har vært helt fraværende. Vi fikk ikke informasjon om byggestopp, og må selv undersøke og spørre om hvorfor ting er som de er. Det har vært en klar kommunikasjonssvikt hvor Vegvesenet ikke har vært til stede, sier Myrvold

Prosjektleder for Strandkaien, Statens Vegvesen, Jan Olav Skogland sier seg ikke enig med det butikkledelsene sier.

– Vi har hatt minst to møter med både huseiere og butikkledelse, hvor alle er blitt invitert. Vi har vært ekstremt tilgjengelige og villige til å svare på spørsmål. Jeg har også personlig vært i kontakt med flere butikker, sier Skogland.

Til tross for uenigheter om kommunikasjon, er samtlige butikker Brostein har vært i kontakt med enige om at byggingen som pågår vil være et positivt løft for Strandkaien.

– Jeg gleder meg til det blir ferdig! Det blir nok fint og da er det bare å holde ut. Prosjektet er en påtrengt gradering, sier Monsen.

3 comments for “Fortvilelse på Strandkaien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *