gammel brostein

Dusjforslag møter motstand i Bergen

Foto: Håkon Broder Lund

– Tøysete. Staten kan ikke gjøre inngrep i folks privatliv på den måten, dette er kommunisme.

Denne kraftsalven kommer fra FRP-politiker og kommunalråd Tor Woldseth, som en respons til Statskrafts uttalelse om en potensiel fremtidig dusjnekt.

Som følge av sist vinter, da kraftnettet nådde nesten krisetilstand på grunn av høyere forbruk av strøm enn forventet, vil det, i følge Statnett, kanskje bli nødvendig å endre forbruksvanene til hordalendinger, i forhold til for eksempel vaskemaskin og dusjing om morgenen, men forslaget blir ikke like godt motatt av alle bergensere.

FRP-politiker, og kommunalråd for Bergen, Tor Woldseth stiller seg kritisk til dette forslaget.

– Det blir ikke strømkrise av forbruket til innbyggerene i Bergen. Krisen skjer hvis vi prioriterer utelandsk etterspørsel av gass fremfor beboerene i Bergen.

Tor Woldseth har engasjert seg i debatten om strømmaster, og kritiserer bygging av master i Hardanger i stedet for å utvikle gasskraft. Han sier at vi har rikelig med strøm i Hordaland, men at det trengs mer strøm for å sende gass ut til Europa, og det er derfor en eventuell strømkrise kan oppstå.

– Det er ren logikk.

Statnett ønsker ikke å kommentere saken.

Tilfeldige bergensere intervjuet på gaten har forskjellige meninger om å forskyve morgendusjen til senere på dagen:

– Nei, morgendusjen er essentiell for at jeg skal våkne opp. Ole (26)

– Joda, det blir nok ikke noe problem, for jeg er ganske fleksibel på når jeg dusjer fra før av. Solfrid (31)

På NRK sine hjemmesider viser en meningsmåling at nesten dobbelt så mange stemmer NEI til å vurdere å kutte ut morgendusjen enn de som stemmer JA.

Da gjenstår det kanskje å se om vinteren blir like kald i år?

Denne kraftsalven kommer fra FRP-politiker og kommunalråd Tor Woldseth, som en respons til Statskrafts uttalelse om en potensiel fremtidig dusjnekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *