gammel brostein

Den nasjonale serien er i gang

Trener Kenneth Hansen instruerer Åsane håndball jentene, og håper at de vil hevde seg i Bringserien. Foto: Kristina Zimmer

Åsane håndball trener nå for fullt for å hevde seg i den nasjonale Bringserien. I fjord var det Fana som vant sluttspillet. Kanskje blir det Åsane som vinner i år?

Trener Kenneth. Hansen Foto: Kristina Zimmer

Malin Grov Nygård (16) gleder seg til å spille i Bringserien. Foto: Kristina Zimmer

[infobox]

Bringserien

Bringserien er for jenter-16, men en kan også ha yngre spillere med på laget.

I år var det påmeldt 82 jentelag. De 45 beste lagene fra kvalifiseringsrundene gikk videre i serien.

I Bringserien spiller de beste lagene fra hele Norge mot hverandre.

Årets Bringserie arrangeres for femte år på rad.

Før den gikk over til å hete Bringserie, ble den kalt postserien og interregionalserie.
[/infobox]

9. og 10. april 2011 er det klart for nasjonalt sluttspill for Bringserien.

45 av totalt 82 lag som har gått videre fra kvalifiseringen, skal fremover kjempe mot hverandre til det bare står igjen et vinnerlag.

– Lagene i Bringserien er bedre en vi en vant med, det er et nytt nivå, sier Renate Eidsvåg (16). Men, det skal bli veldig gøy og det hjelper oss å bli bedre, sier hun.

Et av lagene som er videre fra kvalifiseringsrunden er Åsane. De vant tre av tre kamper i kvalifiseringen. Treneren til Åsane, Kenneth Hansen og jenter-16 laget hans, begynte med Bringtrening i mai, og har trent gjennom hele sommeren.

– Laget har spillere fra ulike lag og alder. Det er fire spillere som er 16 år, åtte spillere som er 15 år og to spillere som er 14 år. Åsane håndball er opptatt av at de spillerne som ønsker det skal få prøve seg på laget. I tillegg er det også spillere på laget som er plukket ut. Jentene er veldig flinke, de gjorde det bra i kvalifiseringen og viste god bredde, sier Kenneth.

Åsanelaget skal nå reise rundt i Norge og spille mot andre lag. Jentene forteller at de gleder seg veldig til å reise rundt i landet og møte nye lag som de aldri har spilt mot før.

Håper på sluttspill

Jentene har Bringtrening to ganger i uken, i tillegg til trening med sine faste lag.

– Det er viktig å jobbe med hver enkelt spiller, og gi de støtte og oppfølging, for da vil også laget bli bedre, sier Kenneth.

– Det blir spennende, gøyt og sosialt å reise med laget, sier Malin Grov Nygård (16). Vi er et godt lag fordi vi støtter hverandre, er positive og hjelper hverandre til å spille bra, sier Malin.

I tillegg til Åsane er blant annet Fyllingen, Fana, Bergen og Årstad gått videre etter kvalifiseringen.

Kapteinen på Åsanelaget Bianca Westby (15) tror laget skal klare å komme langt fordi laget har bra innsats og vilje, i tillegg jobber laget godt sammen.

Jenten har et stort håp om å komme helt til sluttspillet og vinne. Trener Kenneth har som mål å havne på øvre halvdel. Men legger til at det hadde vært kjempegøy å komme helt til sluttspillet.

Om de kommer til sluttspillet og vinner får vi svar på 10. april 2011!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *