gammel brostein

Garanterer at Stoltzen blir klar

 

Stoltzekleiven har vært stengt i hele sommer. Bjørn Fondenes har da brukt alternative turløyper.

Stoltzekleiven har vært stengt i hele sommer. Bjørn Fondenes har da brukt alternative turløyper.

Tre uker før Stoltzekleiven Opp er turløypen ennå et anleggsområde.

Den populære melkesyre-bakken har vært stengt siden juni i år. Etter flere utsettelser, skulle traseen egentlig åpne opp igjen 6.september. Men denne uken ble 16.september ny åpningsdag, Stoltzekleiven Opp går av stabelen helgen etter.

– Blir løypen klar til Stoltzekleiven Opp?

– Jada, det blir den. Kommunen har nå lovet oss 16.september, en knapp uke før Stoltzen Opp, det går nok bra, sier løpsleder Owen Westergård til Brostein.

Forventer rekord

I sommer har Varegg og kommunen fått arbeidshjelp fra Himalaya og Nepal. Sherpaer har gjort tunge løft langs fjellsiden og rustet opp stien og steintrappene i det bratte terrenget.

– De har drenert, rettet opp skjeve steiner og tatt vekk gamle steiner og røtter. Nederst er det også lagt ny sti med grus, folk kan bare glede seg, melder Westergård.

Over 5100 personer har skaffet seg en utmattende mulighet helgen 23 og 24. september, stiller alle til start kan den nye løypen fort debutere med ny deltakerrekord. Omtrent 450 er foreløpig på venteliste.

– I fjor var det 4600 som løp, det er alltid et lite frafall, men antallet stiger også litt hvert år. Så jeg tror det vil skje i år også, forteller han.

– Kan være farlig

Da Brostein besøkte turstien onsdag formiddag, var området sperret av. Mosjonist Bjørn Fondenes liker å trene i motbakken, men har brukt alternative fjellsider i sommer.

– Stoltzekleiven er utfordrende og gøy, så jeg gleder meg til den åpner igjen. I sommer har det blitt mange turer på Fløyen i stedet, sier Fondenes til Brostein.

Westergård mener de fleste bergensere har opptrådt forståelsesfullt mens Stoltzen har vært stengt. Løpsentuasiastene har likevel ikke fått trent optimalt i terrenget inn mot løpet om tre uker. Men denne uken skrev bt.no at flere trosser sperringene for å løpe opp steintrappene.

– Folk lurer seg under sperringene. Det kan være farlig, det er tross alt et anleggsområde. Steiner kan ennå være løse, påpeker løpslederen.

– Har du forslag til andre løyper deltakere kan trene i?

– Jeg bor rett ved Skredderdalen og ser mange løpe opp der med klokke. Ellers er jo Munkebotn og opp Isdalen andre muligheter.

 

Stoltzekleiven er ikke ferdig restaurert om et par uker. Rett etter at Stoltzekleiven Opp er over, stenges den på nytt. Man regner med å ha løypen ferdigstilt i løpet av 2012.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *