gammel brostein

Mekanisk melankoli

Marte Eberson (23) stilte til intervju uten kompanjong Maria Skranes (23) som var syk for anledningen.

Brostein har snakket med den talentfulle duoen Machine Birds som sikret Bergen andreplassen i Urørt-finalen. Machinebirds består av Marie Skranes og Marte Eberson på henholdsvis vokal, effekter og rhodes. Jentene har vært venninner siden 2006/2007, da de gikk på folkehøyskole på Inderøya. Da begge flyttet til Bergen var det en selvfølge at de skulle spille sammen. Dermed var Machine Birds født. Duoen har høstet svært gode kritikker rundt om i musikknorge, og finalelåten deres ligger på topp på Urørts popularitetslister. Det holdt ikke til en førsteplass, men jentene er godt fornøyd med andreplassen.

– Vi syns bare det var kjempegøy å være med! Vi fikk jo masse oppmerksomhet og nyttige kontakter. Selvfølgelig hadde det vært gøy å vinne, særlig for pengenes del, men oppmerksomhetsmessig tror jeg ikke det spiller så stor rolle uansett. Vi har fått masse spillejobber fremover, både i løpet av våren og på festivaler i sommer, sier Marte.

Hun gleder seg spesielt til festival-jobbene fordi det trekker et veldig sammensatt publikum, og det er en fin mulighet til å vise seg fram for nye potensielle fans.

– Dessuten har vi ikke like stort press på oss til å gi ut plate, vi kan ta det i vårt eget tempo, sier Marte.

Men plate blir det hvis alt går som det skal.

– Vi holder på å søke om penger, det er økonomien det står på. Men vi har veldig lyst til å gi ut en plate i løpet av året.

Rask suksess

– For oss har jo alt skjedd veldig fort. Vi har kommer veldig langt på bare et halvt år.

Marte mener at Urørt er et bra konsept for ukjente band som vil bli sett.

– Vi var veldig heldige og ble valgt ut som “Ukas urørt” i oktober. Samtidig ligger det utrolig mye bra musikk der som aldri blir hørt. Det er alltid vanskelig å vite hva som treffer folk.

Machine Birds har hvertfall klart å trollbinde folket. Urørtpanelet skriver at “Machinebirds er uten tvil noe av det vakreste som har kommet fra Urørt i år: lekkert produsert og nedstrippet pop som sitter i hjertet lenge etter at låten er ferdig.”

– Det som er fint med musikken vår er at den er ganske allsidig. Vi har blitt kalt alt fra jazz- til elektronikaband, vi passer i flere båser. Vi kan bookes til både jazz- og popscener, sier Marte.

Ingen agenda

Marte forteller at de ofte blir spurt om hvordan det var å være de eneste jentene i Urørt-finalen.

– Vi er bare to gode venninner som liker å lage fin musikk sammen. Vi prøver ikke å være noe girlpower-band. De andre finalistene var også kompisgjenger.

Men det er ikke bare som “jenteband” at Machine Birds stikker seg ut blant Urørt-deltakerne.

– I begynnelsen hadde vi både gitarist og trommis, men det funket ikke. Maria og jeg inspireres av alt fra Rihanna til lyder på synthen. De var jazzmusikere og ville ikke spille pop. Derfor ble vi en duo. Det handler ikke om å gjøre seg spesiell.

Effektive skapere

– Vi har mange låter og jobber ganske fort. Ofte begynner vi bare å spille så ser vi om det blir kult. Vi har masse ideer og masse prosjekter!

Marte er snart ferdig med siste semester på Griegakademiet, og er spent på hva høsten vil bringe.

– Jeg håper jo å kunne leve av musikken, det er det jeg er utdannet til. Jeg vet ikke hva annet jeg skulle drevet med, sier hun og ler.

– Det gjelder å være med i flere ulike prosjekter og besetninger. Jeg er heller ikke helt fremmed for tanken om en caféjobb for å spe på litt.

Men først skal duoen spille på Det Akademiske Kvarter fredag 4. februar.

– Det bli kjempegøy å få spille i Teglverket! Sist vi spilte der var på en mye mindre scene, avslutter Marte og understreker hvor fort alt har gått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *