gammel brostein

Plassen er reddet!

Brannsupporterene var svært fornøyd med seieren over Hønefoss. Foto: Rune Gulbrandsøy

Petter Vaagan Moen var tilbake fra start etter en kamps karantene. Uheldigvis for nedrykkstruede Hønefoss Ballklubb.

Brann ville med tap hjemme mot Hønefoss virkelig være i faresonen for degradiering fra Tippeligaen. Med full støtte fra publikum og med en frisk Vaagan Moen på banen ville Brann det annerledes.

Pangstart

Allerede etter 15 minutter satt Petter Vaagan Moen an tonen ved å prikke inn 1-0 for Brann. Den landslagsaktuelle Brann-spilleren kom seg enkelt fri fra markeringen sin mens Hassan El Fakiri avanserte med ballen fra sin venstreback-posisjon. Da han trillet videre til Vaagan Moen var han ikke til å be to ganger. Etter kampen kom Vaagan Moen med følgende uttalelse:

– Det er veldig gøy å spille fotball om dagen og merke at jeg mestrer det jeg driver med.

Det kokte på Stadion og Brann gjorde alt annet enn å legge seg bakpå etter den tidlige scoringen. I det 29. minutt spillet Huseklepp ballen hardt langs bakken til Erik Mjelde som satt inn dagens andre Brann-mål. Stadion tok fyr. Brann fortsatt det høye presset, men flere mål ble det ikke før pause.

Festfotball og nedrykksnerver

I andre omgang kommer Hønefoss mer med i kampen, uten at de skaper de farligste målsjansene. Etter 69 minutters spill varter Brann opp med festfotball. Vaagan Moen hoppet frekt over ballen som Mjelde tok med seg videre. Han spillet videre til en Huseklepp i stort tempo som etterhvert satt inn 3-0 målet for Brann. Den 12. mann synger gamle slagere og nedrykksnervene har forlatt Bergen.

Erik Huseklepp var god mot Hønefoss, og den landslagsaktuelle rødtrøyen scoret 3-0 målet. Foto: Rune Gulbrandsøy

Etter en god porsjon flaks kommer plutselig Hønefoss inn i kampen igjen og reduserer to ganger. Først på et straffespark, og syv minutter senere på enda en dødball. Ballen skrudde inn fra 40 meter og Leo Olsen stusset inn Hønefoss sitt andre for kvelden. Nerven i kampen var delvis tilbake, men Vaagan Moen og de andre Brann-spillerne hadde tilsynelatende greit kontroll, og kampen endte 3-2.

Fornøyd

Et tafatt Hønefossangrep og to friske Vaagan Moen ben oppsummerer kampen. Det så hovedpersonen selv ut til å være enig i.

– Jeg er i god form om dagen og er fornøyd med å score mye mål. Tidligere har jeg vært en ren venstrekant og da pleide jeg å score fem eller seks mål hver sesong. I denne nye, frie rollen min scorer jeg mer, men toppscorertittelen er ikke noe jeg går rundt og tenker på.

Til spørsmål rundt mediehysteriet klubben skapte frem mot kampen, svarer han fornøyd:

– Vi la listen på 2,40, vi snidda borti den, men vi kom oss over.

Målscorer Erik Mjelde var den ærligste Brann-spilleren som lot seg intervjue etter kampen.

– Det var en lettelse da dommeren blåste. Vi hadde ikke klart det uten støtten fra tilskuerne, men nå er plassen reddet!